Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Hnus ve slovenské extralize. Hokejista urážel zesnulou maminku soupeře!

Autor: ris

Bratislavský Slovan se po letech vrátil na mapu slovenského klubového hokeje a pořádně rozčeřil tamní rybníček. Soupeři se na bývalého účastníka Kontinentální hokejové ligy chtějí vytáhnout, způsob, jakým to v neděli udělal obránce Banské Bystrice Ján Brejčák (30), byl ale daleko za hranicí slušného chování...

Třicetiletý obránce se dostal do několika rozmíšek s bývalým útočníkem hradeckého Montfieldu Tomášem Zigem (27). Ten beka vytáčel natolik, že z jeho úst uslyšel drsné urážky, které do sportu nepatří!

„Celý zápas po mně Matoušek se Zigem šli, až mi potom v závěru praskly nervy. Od Matouška jsem dostal i po »vejcích«, ale oba dva jsme to brali sportovně,“ vysvětloval na webu šport.sk Brejčák.

Za hranou byl ale jeho incident se Zigem, jehož počastoval nechutnými slovy o jeho rodinně. „Je*u tvojí matku,“ štěkal po útočníkovi Slovanu, jehož maminka spáchala před dvěma lety sebevraždu.

„Řekl jsem to jako nadávku, jež se používá. V ten moment jsem vůbec nevěděl, že mu matka zemřela. Dozvěděl jsem se to až později v kabině,“ ujišťoval Brejčák, který prý tragickou informaci nezaznamenal, poněvadž v té době hrál v zahraničí.

Rozhodčí doprovázejí nazlobeného Tomáše Ziga na trestnou lavici
Rozhodčí doprovázejí nazlobeného Tomáše Ziga na trestnou lavici

Se Zigem se chtěl usmířit. Se zlou se ale potázal. „Omluvu nepřijal. Napsal mi, že se mnou skončil, že mám zapomenout. Víc udělat nemůžu. Mrzí mě to. Opakuji, na jeho mamku jsem neútočil, omluvil jsem se a postavil se k tomu jako chlap,“ dodal Brejčák, jehož jeho zaměstnavatel pokutoval.

Také proto, že Zigo je paradoxně odchovancem Bánské Bystrice. „Společně jsme Tomášovi pomáhali překonat nejtěžší životní situace. Podobné výroky jsou daleko od hranic hodnot, které náš klub vyznává. Klub interně vyvodí důsledky vůči Brejčákově chování. I touto cestou se Zigovi a všem jeho blízkým omlouváme,“ stojí v oficiálním prohlášení klubu.