24. září 2019 • 14:35

Kuriózní trest pro Jágra! Prohřešek s helmou zopakoval, pokuta se zvyšuje

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Kladno obdrželo od disciplinární komise nezvyklý trest. Za to, že majitel klubu Jaromír Jágr dvakrát nastoupil k rozbruslení před zápasem bez helmy, musí Rytíři zaplatit pokutu. A protože šlo o opakovaný prohřešek, trest se zvyšuje: nejdříve dva tisíce korun, napodruhé musí klub zaplatit už tisíce čtyři.



„Povinnost účastnit se předzápasového rozbruslení, stejně jako vlastního utkání v hráčské helmě, speciálně vyrobené pro lední hokej a s řádně upevněným řemínkem pod bradou, je stanovena v čl. 34 Pravidel ledního hokeje,“ upozornil předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík, který o pokutě rozhodl ve zkráceném řízení.

Jágr: Gól? Pár jich přidám, nebojte! Zlobil se za chyby a prozradil, jak je to se Salákem
Video se připravuje ...

Jágr kroužil po ledě bez helmy před zápasy v Karlových Varech a domácím duelem s Vítkovicemi. Opatření zavedla IIHF a je podle svazové tiskové zprávy odůvodněno „nutností chránit zdraví hráčů nejen v průběhu utkání, ale i během rozbruslení, kdy může dojít při zásahu hlavy pukem i k vážným zdravotním následkům.“

Kluby tak mají podle Herního řádu povinnosti zajistit, aby se všichni hráči účastnili předzápasového rozbruslení v úplné výstroji - i proto trest směřuje na Kladno a nikoliv Jágra osobně.

Sedmačtyřicetiletý Jágr v pátečním 3. kole nastoupil po svalovém zranění v sezoně poprvé a zažil obnovenou premiéru v nejvyšší domácí soutěži po více než šesti letech. Předtím naposledy hrál extraligu při výluce v NHL 8. ledna 2013.

Jágr v pátek v Karlových Varech jednou brankou nezabránil porážce 4:7. Ve 42. minutě snížil na 4:6 a stal se ve 47 letech a 218 dnech nestarším střelcem extraligy. Překonal Martina Ručinského, který skóroval v české extralize 21. dubna 2015 v dresu Litvínova proti Třinci ve věku 44 let a 41 dnů. Při nedělní prohře s Vítkovicemi 2:3 v prodloužení, která znamenala pro Rytíře první bodový zisk v sezoně, Jágr nebodoval.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud