Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Australský bouřlivák si podal světovou jedničku. Střílel si z Nadala!

Autor: ptr

Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios (24) zvládl postoupit přes druhé kolo Australian Open, když porazil Francouze Gillese Simona (35). Opět však zaujal nejen svým tenisovým umem. Utahoval si totiž z nedotknutelného Nadala!  

Během zápasu si Kyrgios se svým protivníkem dělali srandičky ze zvyků světové jedničky, kterými Španěl neúměrně protahuje vlastní servis. A divadélko to bylo takové, že se začal zubit i sympatický rozhodčí na umpiru Jaume Campistola, který celé vystoupení nevědomky odstartoval!

Australský »plejer« totiž v koncovce druhého setu napodoboval slavné Nadalovo upravování vlasů a trenek, tedy rituály, kterými je legenda pověstná!

Kyrgios tak reagoval na napomenutí, které od rozhodčího vyfasoval právě za nedodržení časového limitu mezi podáním. Australan chtěl svým chováním naznačit, že by se mělo všem měřit stejným metrem!

Nick Kyrgios si v Melbourne utahoval z hvězdného Nadala
Nick Kyrgios si v Melbourne utahoval z hvězdného Nadala

A na jeho straně byl tentokrát i Simon! I on za zdržování uslyšel napomenutí, na které zareagoval po svém; odtrhával si kraťasy z půlek. Kyrgios pak šel smíchy do kolen!

To už způsobilo salvy smíchu i v hledišti...

Kyrgios s Nadalem mají ve vzájemném pošťuchování bohatou historii a tento incident je jen další kapitolou. Eskalace tohoto vztahu se můžeme dočkat ve 4.kole, kde se oba tenisté utkají ve vzájemné bitvě, pokud zvládnou ještě jednou postoupit.