Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další útok na legendu... Djokovičův otec se drsně pustil do Federera: Má strach!

Autor: ris

Roger Federer kvůli operaci kolene odpískal zbytek tenisové sezony, to ale neznamená, že by umlčel svoje kritiky. Jedním z nich je otec arcirivala Novaka Djokoviče Srdjan (54), který slavnému Švýcarovi stále nemůže přijít na jméno.

Teď se do něj z ničeho nic pustil během exhibiční série Adria Tour, jejíž hlavní hvězdou je právě jeho syn. „ Federer ? Bojí se, že Rafa i Novak budou za chvilku lepší než on,“ uvedl Srdjan.

V srpnu devětatřicetiletý Federer získal během kariéry dvacet grandslamových vavřínů. Nikdo jiný jich nemá víc, jenže další dva kohouti mu šlapou na paty... O čtyři roky mladší Nadal jich má devatenáct a třiatřicetiletý Djokovič sedmnáct. A tak opravdu reálně hrozí, že statisticky oba dva legendu z Basileje překonají.

Srdjan Djokovič je největším fanouškem svého syna
Srdjan Djokovič je největším fanouškem svého syna

A podle pantáty Djokoviče právě tahle zlá vidina žene Federera dopředu. „Chápete to? Čtyřicetiletý chlap hraje tenis, i když může být doma a dělat mnohem zajímavější věci,“ nerozumí Srdjan. „Už je na čase, aby se začal věnovat něčemu jinému; výchově dětí, lyžování... Tenis není život,“ doplnil.

O schopnostech svého syna nepochybuje. „Je kompilace toho nejlepšího ze mě a mojí manželky,“ směje se provokatér.