Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Trápení legendy Sparty: Bielika trefil infarkt, čeká na dlužné miliony!

Autor: Petr Němec

Sejde z očí, sejde z mysli? Kdepak! U slavných mužů s nosem pro trable stavěným máte skoro jistotu, že se zase někde vynoří. Jako veselá nátura Július Bielik (58).

Legendární bek Sparty (vykopal s ní osm titulů) se dlouhá léta toulal po světě jako hráčský agent. Teď maká na servisu pro fotbalisty u agentury Etminan Brazil a prozradil na sebe, že mu zkraje roku bylo dost šoufl. 

Signál od cigára

„V lednu jsem se vzbudil, dal si kafe, zapálil cigaretu. Jak jsem potáhl, tak mě začalo pálit na prsou, jako by se mi měly roztrhnout plíce. Hned jsem cigáro típl a řekl to dceři. Věděla, oč jde, má střední zdravotnickou školu. Zavolala mi rychlou, v autě mi stříkli nitráky, odvezli mě na Bulovku,“ začal své vyprávění Julo. „Tam mi řekli, že mám začínající infarkt, a šel jsem hned na zákrok, dělali mi katetrizaci. Teď mám trubky vyčištěné,“ dodal Bielik s úsměvem pro web Aktuálně.cz.

»Basmanka«

Ještě si občas zapálí retko, hraje golf, organizuje na greenu derby pražských »S« a také čeká, až mu jedna dlužnice vrátí peníze. „Půjčil jsem kamarádce z Hradce Králové pět milionů. Nakonec to šlo k soudu, už se z výkonu trestu vrátila, ale má sedmiletou podmínku. Všechno mi ještě nevrátila, jen okolo čtyřiceti procent. Dál se uvidí,“ popsal finanční peripetii Július Bielik.

Július Bielik měl zdravotní problémy
Július Bielik měl zdravotní problémy