Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nenadálé úmrtí kouče Říhy (†61): První slova zdrcené partnerky!

Autor: ris

Jejich láskyplná romance v útulné vilce ve Zvolenu neměla dlouhého trvání. Půvabná partnerka úspěšného trenéra Miloše Říhy (†61) Soňa Obšutová (41) se jen těžko vzpamatovává z náhlého úmrtí hokejového barda, pro něhož posledních pět let bilo její srdce!   

V den tragédie dlouho nemohla najít ta správná slova. Až pozdě večer vydala prostřednictvím instagramu to nejsmutnější prohlášení: „Budeš nám velmi chybět. Čest tvojí památce. V našich srdcích budeš navždy,“ napsala stroze Obšutová a přidala ikonku černého srdce.

S »pytlákem«, jak se trenérovi přezdívalo, si maminka dcery Klaudie (6) a syna Kristiána (15) padli do oka už dávno. Ještě v Rusku, kde Říha udělal díru do světa. A v klubech Spartak Moskva či Atlant Mytišči vedl také jejího manžela, někdejšího vynikajícího beka a člena slovenské reprezentace, Jaroslava.

Jenže v roce 2013 padl na Obšutovy temný stín. „Manžel od nás těsně před Vánoci odešel. Přitom zrovna, když jsem byla ve vysokém stádiu těhotenství,“ popisovala zklamaná Soňa. Dceru přivedla na svět v březnu následujícího roku. „A on o ni nejevil žádný zájem.“

Soňa Obšutová se na Zlaté hokejce výborně bavila
Soňa Obšutová se na Zlaté hokejce výborně bavila

Rozvod Obšutových proběhl v únoru 2016. Emoce v síni tehdy jen vřely. „Vůbec se s ní nebavím. Nemám důvod,“ říkal rozrušeně na adresu své dlouholeté partnerky dotčený hokejista. A soud děti svěřil do opatrovnictví matky. Syna mohl otec vídat každý druhý víkend, dceru pouze v přítomnosti maminky. Navrch musel platit výživné 600 eur (cca 15 tisíc korun) měsíčně! „Jsem šťastná, že jsem konečně rozvedená,“ radovala se.

Tou dobou už plamen lásky mezi Říhou a Soňou hořel naplno. Trenér kvůli ní opustil manželku Alenu i dospělé děti – syna Miloše, rovněž hokejového kouče, i dceru Andreu. Český elegán se navíc pohodlně zabydlel v baráku, který si Obšutovi pořídili společně, a Jaroslav si jej proto nárokoval.  

Odpočívejte v pokoji, pane trenére! Takový byl charismatický bouřlivák Miloš Říha
Video se připravuje ...