Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo olympiády další zlatíčko! Šampionka Topinková je podruhé maminkou

Autor: nit

Veslařská olympijská šampionka Mirka Topinková Knapková si k blížícím se sobotním narozeninám nadělila nejkrásnější dárek. V pátek večer se stala podruhé maminkou, když porodila syna Lukáše. Topinková Knapková se s kariérou rozloučila v březnu právě proto, že zjistila, že očekává druhé dítě.

„Původně jsem se chtěla ještě pokusit o kvalifikaci na olympijské hry do Tokia, ale osud to zařídil jinak, s manželem očekáváme v září dalšího potomka,“ usmívala, když novinku oznamovala.

Olympijská šampionka z Londýna a mistryně světa z roku 2011 už v roce 2017 porodila dceru Adélu, přičemž strávila v porodnici tři dny a pak téměř celých 24 hodin na sále.

„Pro mě byl porod asi nejtěžší životní zážitek, asi nejkrásnější. Užívám si to krásné období. Sice nevím, jestli je den, nebo noc, ale je to hezké,“ usmívala pár týdnů poté.

Topinková Knapková se pak vrátila ke kariéře, po experimentu na párové čtyřce se vloni vrátila na skif. Na Světovém poháru v Plovdivu i na ME v Luzernu získala bronzové medaile, na mistrovství světa si ale olympijskou kvalifikaci nevyjela. Původně o ni chtěla bojovat, druhé těhotenství jí ale změnilo plány.

Narození jejího druhého dítěte oznámil veslařský svaz na svých stránkách: „Jménem Českého veslařského svazu Mirce trochu opožděně posíláme velkou gratulaci a celé rodině přejeme pevné zdraví.“

Mirka Knapková a šéftrenér kanoistiky Dukly Petr Náprstek.
Mirka Knapková a šéftrenér kanoistiky Dukly Petr Náprstek.