Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rekordman formule 1 Hamilton provokuje: Tohle je můj blyštivý svět!

Autor: as

Je to nejen úžasný jezdec, ale i superstar se vším všudy. Brit Lewis Hamilton (35), nový rekordman v počtu vyhraných závodů formule 1, žije ve svém světě plném manýrů, krásy a snobství.

Kdyby si měl vypůjčit titul z nějaké bondovky, nejspíš by sáhl po bijáku Jeden svět nestačí. I Hamilton se řítí životem stejně naplno jako na okruzích, až se zdá, že by chtěl vyletět mimo tuto galaxii. „Vím, že mám image playboye, ale takový ve skutečnosti nejsem. Spíš bych si zasloužil více uznání za tvrdou práci,“ mračil se šestinásobný mistr světa.

Rád se poslouchá, chce vypadat důležitě. Soukromého tryskáče Bombardier Challenger 605 za tři čtvrtě miliardy se prý zbavil kvůli blahu planety. „Rozhodl jsem se přijmout zelenější způsob života,“ tvrdil. Letos se stal hlásnou troubou hnutí Black Lives Matter. „I formule 1 je sport bílých, s rasismem se setkávám na každém kroku,“ nadával.

Občas tlachá bludy, přesto z něj právě tento sport udělal ikonu a dnes už živoucí legendu.

Hamiltonovy poklady

Prachy
Lewisův majetek se odhaduje na 9 miliard Kč, nikdo nebere v F1 tolik jako on. Stávající kontrakt na 1,1 miliardy ročně mu vyprší po sezoně a u Mercedesu už se chystá nový tříletý s ročním příjmem 1,8 miliardy.

Baráky
Přišly ho na několik miliard! Všemu vévodí miliardový penthouse v New Yorku u řeky Hudson, vlastní londýnský barák za 600 mega, apartmány snů v Ženevě či Monaku a další nemovitosti v Americe i Emirátech.

Auta
Coby motoristický maniak sbírá unikátní kousky, které jako znalec dokáže ocenit. Ani sám prý přesně neví, kolik žihadel aktuálně parkuje v jeho garážích...

Chronometry
Na rukou nosí poklady za miliony. Smlouva se švýcarským výrobcem luxusních hodinek IWC mu zajišťuje originální kousky vyrobené přímo pro něj.

Přítelkyně
Je to k nevíře, ale tento predátor oficiálně už pět let žádnou nemá! Vedle osmiletého vztahu se zpěvačkou Nicole Scherzingerovou prošla jeho ložnicí armáda modelek, missek i celebrit jako Rihanna, Rita Ora či Nicki Minaj.

Psi
Nejlepší přítel člověka? Podle škarohlídů byli pro solitéra Lewise jeho buldočci Roscoe a Coco vždy jeho jedinými opravdovými kámoši. Když mu v létě fenka Coco zemřela v náručí na infarkt, byl na dně.

Pravá ruka
To ona stojí za jeho úspěchy a Lewis si jí cení nadevše. Švýcarka Angela Cullenová je jeho osobní fyzioterapeutkou, trenérkou i mentorkou. Stará se mu o tělo, denní rutinu, stravu, spánek i zavazadla. Kromě sexu holka pro všechno.

Lewis Hamilton je sportovní superstar a je si toho moc dobře vědom.
Lewis Hamilton je sportovní superstar a je si toho moc dobře vědom.