1. září 2020 • 11:26

Aktivistka Ósakaová. Na roušce měla jméno oběti, zásobu má do finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampionka z roku 2018 Naomi Ósakaová zahájila cestu grandslamovým US Open v černé roušce se jménem Afroameričanky Breonny Taylorové, kterou v březnu zabili policisté při razii v jejím bytě. Na turnaj ve Flushing Meadows si japonská tenistka připravila sedm variant roušek, jejichž prostřednictvím chce podpořit boj proti rasové nespravedlnosti a policejní brutalitě. Právě tolik utkání by odehrála, pokud by došla až do finále.



„Je docela smutné, že sedm roušek není dost na to množství jmen, ale doufám, že se dostanu do finále a budu moci ukázat všechny,“ řekla devátá hráčka světového žebříčku po zápase prvního kola, v němž v pondělí zdolala krajanku Misaki Doiovou po třísetové bitvě 6:2, 5:7, 6:2.

Čtvrtá nasazená Ósakaová se do boje proti rasismu zapojila už na přípravném turnaji v New Yorku, na němž minulý týden odmítla nastoupit do semifinále. Připojila se tak k protestu dalších sportovců, mimo jiné basketbalistů z NBA, kteří v reakci na postřelení černého muže při policejní akci ve Wisconsinu bojkotovali zápasy play off.

Ósakaová nakonec po odložení celého semifinálového programu turnaje zápas odehrála, k finále pak ale kvůli zranění stehenního svalu nenastoupila.

Japonská tenistka Naomi Ósakaová oslovuje fanoušky přítomné online...
Japonská tenistka Naomi Ósakaová oslovuje fanoušky přítomné online...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud