Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalisty podváděl historkou o postiženém synovi: Hyena loudí artefakty!

Autor: vba

Kam až může zajít lidská hamižnost? Na úplné dno to dotáhl jistý Vlastimil H. z Bystřan na Teplicku. Vymyslel si historku o postiženém synovi, pomocí níž podváděl známé fotbalisty.

„Mám jediného syna, který bohužel před lety přišel o obě nohy a je upoutaný na invalidní vozík,“ začíná pan H. dopis, který rozesílá českým a slovenským fotbalistům. „Kdybyste byl tak hodný a poslal mu váš dres, byl by to pro syna ten nejhezčí dárek v jeho nelehkém životě,“ dodává pak podvodník.

Jenže pan H. žádného takového syna nemá a vše, co nechutným švindlem získá, na internetu prodá. Cena? Ta jde do tisíců korun za jeden dres!

Seznam podvedených má monstrózní rozměry. „Jo jo, taky mám podobnou zkušenost,“ přiznává i zkušený jablonecký bek Jakub Podaný. Vše na pana H. prasklo ale až letos, kdy podvod prohlédl exbaníkovský obránce Denis Granečný. „Tohle bys fakt nečekal,“ kroutí hlavou Granečný, jenž nyní kope za nizozemský Emmen.

Až potom zřejmě lidskou hyenu dostihlo svědomí. Na své adrese není k zastižení a podle sousedů se po něm slehla zem. „Říkal jen, že prý něco provedl,“ sdělili Aha!.

Během let podvádění si Vlastimil přišel na hromadu peněz, z nichž si platil třeba i luxusní zahraniční dovolené. Teď mu to ale kriminálka může konečně sečíst. „Policisté se případem intenzivně zabývají. Prověřujeme všechny dostupné informace,“ oznámila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Vlastimil H. si za vykutálené zlaťáky užíval na luxusních dovolených
Vlastimil H. si za vykutálené zlaťáky užíval na luxusních dovolených

Oklamal Šmicera či Krmenčíka

Čím větší podvedené jméno, tím větší zisk. Pan H. během let oklamal i několik známých reprezentantů v Česku i na Slovensku. Kdo mu také skočil na jeho odporný lep?

VLADIMÍR ŠMICER (Česká reprezentace) - Od legendárního »štístka« Vládi Šmicera získal podepsanou kartičku při jeho působení u nároďáku.

MILAN HEČA (Sparta Praha) - Na dresu od brankáře Letenských chtěl vydělat rovnou 4000 korun.

MICHAEL KRMENČÍK (Plzeň) - Současného útočníka PAOK Soluň měl podvést před dvěma lety v Plzni.

TOMÁŠ ZÁPOTOČNÝ (Liberec) - Ve Slovanu sehnal podpisy celé kabiny a »Vlastíkovi« na dres napsal věnování.