Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nemilé překvapení pro dvojnásobného tátu Prskavce: Na doping s novorozencem!

Autor: zal

Oslavit v covidové době narození syna, to je kumšt. Kajakář Jiří Prskavec (27) se návštěvy gratulantů přesto dočkal. Jen co si přivezl svou Terezu s druhorozeným Marečkem domů, zazvonili u něj dopingoví komisaři.

Dvojnásobný mistr světa a bronzový muž z Ria má rád divočinu. Teda minimálně na vodě mezi brankami. O tuhle »kovbojku« ale určitě moc nestál. V pátek přivedla jeho manželka na svět druhého potomka, a jen co je v pondělí pustili z porodnice, malý Marek okusil, jaké to je mít za tátu hvězdného sportovce.

Sotva se prcek stačil poznat s brzy dvouletým bráchou Jirkou, už si to k nim připádlovala nezvaná návštěva. „Dnes první den s Jiříčkem a Marečkem pod jednou střechou,“ popisoval otec »Jířa« netradiční »vítání občánků«. „Já držím spícího Marečka, Terka uspává Jiříčka. Najednou zvonek: Dobrý den, dopingová kontrola. Krev jsem dal s Marečkem v ruce a na moč už naštěstí Jiříček usnul,“ vykreslil bizarní scénku a pravil: „Vítej v našem světě, maličký.“

Prskavec bude v létě jedním z hlavních českých trumfů na olympiádě v Tokiu. Na tu se ještě před narozením Marka chystal dva měsíce na ostrově Réunion, na začátku května ho jako první test čeká v Itálii mistrovství Evropy. Do Japonska pak s ostatními třemi českými slalomáři zamíří už 1. července, třicet dní před svým bojem o druhou olympijskou medaili.

První setkání synků Jiřího Prskavce
První setkání synků Jiřího Prskavce