Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Takhle zobe při zápasech hokejová reprezentace: Experti se zhrozili!

Autor: vba

Velké výkony s sebou nesou i velké výdeje energie. Čeští hokejisté mají během zápasů v O2 areně připraven dokonalý servis, jehož součástí je pochopitelně i pořádný švédský stůl.

Nároďák se jím během Českých her (dnes od 15:00 hraje s Rusy) pochlubil fanouškům. Když ho ale viděli nutriční a výživoví experti, byli v šoku! Kromě ovoce a doplňků stravy pro sportovce si totiž hráči mohou dát čokoládičky či sušenky

„Překvapilo mě to. Kvůli tomu přijmou do těla takové látky, které fakt nepotřebují a které jim mohou rozhodit soustředění či regeneraci. Kvalitní čokoládu si dát můžou, ale tohle...“ kroutí hlavou výživový poradce Jakub Podaný.

„Někdy je pro hráče obtěžující vzít si ovoce a raději sáhnou po čokoládě. Tím využijí cukry a bílkoviny, ale odpadní látky jako konzervanty a rafinované cukry v těle zůstanou, což vyústí ve viscerální tuk,“ ukázal Podaný na »neviditelného zabijáka«, který obaluje vnitřní orgány.

S tím souhlasí i další Bleskem oslovená odbornice, nutriční terapeutka Lucie Hermochová. „Sušenky a čokolády bych hokejistům rozhodně často nedoporučovala. Asi to mají rádi, ale takové sladké nezdravé věci budují přinejmenším špatné návyky. Jakmile pak hráči skončí s kariérou a přestanou sportovat, tak hrozí, že kvůli podobným neřestem rychle ztloustnou,“ upozorňuje s tím, že raději by na stole viděla třeba kvalitní ovesné tyčinky.

Takové menu hráčům »uvařil« kondiční trenér Dominik Kodras společně s manažerem týmu Janem Černým a lékaři.
Takové menu hráčům »uvařil« kondiční trenér Dominik Kodras společně s manažerem týmu Janem Černým a lékaři.