Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Reprezentační tahoun Souček s rodinou: Život v covidem zdecimovaném Londýně!

Autor: om

Přestoupil do West Hamu loni v lednu, anglicky uměl průměrně, navíc ho koronavirová omezení na dlouho odřízla od blízkých v Česku. Ale vše Tomáš Souček (26) přestál a je hvězdou klubu. Vyprávěl o tom pro web WHU.

Tomáš se v Londýně rychle rozehrál i rozmluvil a od října takřka »otcovsky« pomáhal s adaptací Vladimíru Coufalovi. „Hráli jsme spolu nejen ve Slavii, ale i předtím v Liberci. Je skvělé, že je tady, podporujeme se. Za West Ham hraje také krajanka Kateřina Svitková a držíme spolu. Cítíme se tu jako reprezentanti Česka,“ popsal.

Je to i proto, že Souček i Coufal udržují čilé kontakty s velvyslancem Liborem Sečkou. „Pozval nás jako rodinu na návštěvu, byli jsme také s Vláďou na ceremoniálu k uctění památky českých vojáků. Těší mě, že jsme takhle propojeni s naší zemí.“

Domů se ale dostane málokdy. S manželkou Natálií a dcerkou Terezkou (2) si už zvykli na život v Londýně. „Loni během uvolnění covidových omezení jsme si užívali procházky městem. Všude bylo prázdno, malý provoz, to se nám líbilo! Navštívili jsme Tower Bridge, London Eye i místní zoo. Doufám, že se vše brzy zase otevře,“ vypráví Souček.

„Ale do West Hamu jsem přišel proto, abych hrál skvělou soutěž na krásných a plných stadionech, což se mi, doufám, brzy poštěstí,“ pravil. Před částečně naplněnými ochozy odehrál dosud jen pět zápasů.

Libor Sečka se setkává s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem pravidelně.
Libor Sečka se setkává s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem pravidelně.