Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Karolína Plíšková dnes hraje finále Wimbledonu: Buď jako Rocky!

Autor: vba

Jedna proti všem jako filmový Rocky Balboa. Tak si může připadat česká tenistka Karolína Plíšková (29) před dnešním wimbledonským finále (15:00, Eurosport 2) s Australankou Ashleigh Bartyovou (25).

Nejslavnější grandslam dlouho nenáviděla. Vždyť do letoška bylo v All England Clubu jejím maximem čtvrté kolo. „Vztah se lepší, byť jen pomaličku,“ mohla se ale tentokrát chechtat, když po úspěšném semifinále s Běloruskou Sabalenkovou vystřelila její pěst směrem k nebi.

Finále Wimbledonu je totiž pro bývalou světovou jedničku velké zadostiučinění. Po mírném ústupu ze slávy a vypadnutí z elitní desítky už Plíškové moc lidí nevěřilo. „Spousta lidí mě tak nějak odepsala. Všichni si říkali, že už je se mnou konec. Ale já si to nikdy nemyslela. Ani na vteřinu jsem nepochybovala!“ hlásí Kája, která si dál věřila.

A hlavně dál tvrdě dřela! Možná i proto vytáhla tu oslavu à la Rocky Balboa v podání Sylvestera Stallona (75), který na schodišti před filadelfským muzeem ukázal světu, že je na svou nejtěžší bitvu připraven. Teď to samé čeká Plíškovou.

Podobností v obou příbězích je ostatně dost. Také Karolína svůj první galavečer nagrandslamu po dlouhém boji prohrála a i tentokrát je považována za velkou outsiderku. Proti papírově nejlepší tenistce světa ztratila poslední tři mače, a dokonce i Češi Bartyovou hromadně preferují – jde na ni celých 80 % sázek... Plíšková se však výzvy nebojí. „Mé druhé finále, podruhé hraju se světovou jedničkou. Nemůžu chtít nic lepšího!“ burcuje.

Tak to dotáhni jako Rocky!

INSIDER: Vstoupí Plíšková mezi nesmrtelné? V cestě stojí světová jednička
Video se připravuje ...

Karolína Plíšková slaví postup do wimbledonského finále
Karolína Plíšková slaví postup do wimbledonského finále