Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Karolína Plíšková a její jízda Wimbledonem: Táhne ji superpozitivní tým!

Autor: ljš
  • Karolína Plíšková říká o svém týmu, že je superpozitivní

    Kritizovali ji, že neustále mění trenéry, hledání se ale zjevně Karolíně Plíškové vyplatilo. Konečně sestavila tým, který jí sedí, a taky na něj nešetří chválou! „Můj tým je super pozitivní, i díky nim jsem teď taková. Díky, týme!“ vzkazovala dojatě po vyhraném semifinále. Podívejte se, kdo ji táhne při její spanilé jízdě Wimbledonem.

  • Trenér Sascha Bajin

    Šestatřicetiletý rodák ze Srbska s německým pasem byl osm let sparingpartnerem Sereny Williamsové a Naomi Ósakaová pod ním vyhrála US Open i Australian Open. Karolínu trénuje od loňského roku, a když se na úvod letošní sezóny Češce příliš nedařilo, Bajin věřil v její kvality a po vyřazení Sabalenkové od něj slyšela: „Vidíš, říkal jsem ti, že budeš hrát finále!“

    Karolína u svého kouče opakovaně vyzdvihuje jeho pozitivní přístup. „Když se na něj podívám do boxu, cítím z něj klid a jistotu. Myslím, že na mě byl pyšný,“ řekla na tiskové konferenci.

    Karolína Plíšková s novým trenérem Saschou BajinemFoto Facebook Karolíny Plíškové

  • Fyzioterapeut Haim Ganancia

    Je v Karolínině týmu nově, na svých stránkách ho tenistka zatím neuvádí, jmenuje tam pouze Martína Salvadora, který s ní pracuje od roku 2017. I sympaťák Haim je ale zkušený a cestu za titulem své klientky dokumentuje na instagramu. Pořídil třeba fotku, na níž se rozesmátý tým vrací autobusem z vyhraného semifinále.

    Jak důležitá je pro tenistku práce fyzioterapeuta, se ukázalo na letošním Australian Open, kde ho kvůli koronavirovým restrikcím nemohla mít. „Prvně s sebou nemám fyzioterapeuta a nemohli jsme žádného použít, dostala jsem jen jednou patnáct minut za celé dva týdny. Nejsem úplně nejmladší, a když tělo takhle dost trénuje – navíc já trénovala i na pokoji –, tak potřebuje nějakou masáž. To nebylo ideální, ale nějak jsem tělo udržela pohromadě a snad se nerozpadnu,“ řekla tehdy po čtrnáctidenní karanténě Radiožurnálu.

    Fyzioterapeut Haim Ganancia vyfotil tým na cestě z vyhraného semináleFoto Instagram

  • Manžel a manažer Michal Hrdlička

    Televizní moderátor Michal Hrdlička , který má sedmiletou dceru s Lucií Borhyovou , se do Karolíny zamiloval v roce 2016 a o dva roky později se vzali. Tenistka přijala po svatbě manželovo příjmení Hrdličková, v práci však stále používá kvůli marketingu své rodné příjmení Plíšková . Manažera ze své lásky udělala ještě před svatbou, Hrdlička s ní také jezdí na většinu velkých turnajů a po manažerské stránce se stará i o aktivity její sestry Kristýny.

    Michal Hrdlička s manželkou Karolínou Plíškovou chytají bronz v MonakuFoto Instagram
  • Kondiční trenér Azuz Simchich

    Chorvatský kondičák na Wimbledonu s Karolínou není. Od roku 2017, kdy se tenistka připravuje pod jeho vedením, ale na fyzičce pořádně zapracovali a Plíšková se jeví na kurtu pohyblivější.

    Kondiční trenér Karolíny Plíškové Azuz SimchichFoto https://www.karolina-pliskova.com/

  • Karolína Plíšková s novým trenérem Saschou Bajinem
    Karolína Plíšková s novým trenérem Saschou Bajinem

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###