25. června 2021 • 12:45

Drsný los Wimbledonu pro Češky. Kvitová jde na Stephensovou, co další?

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampionka antukového Roland Garros Barbora Krejčíková se při své premiéře ve dvouhře na trávě ve Wimbledonu utká v 1. kole s Dánkou Clarou Tausonovou. Dvojnásobná vítězka londýnského grandslamu Petra Kvitová bude hrát s Američankou Sloane Stephensovou a Karolína Plíšková se slovinskou tenistkou Tamarou Zidanšekovou.



Dnešní los v All England Clubu, kde se slavný turnaj uskuteční po roční pauze, jelikož loni se kvůli koronaviru nekonal, rozhodl i o dalších soupeřkách pro Češky. Turnajová devatenáctka Karolína Muchová se střetne s Číňankou Čang Šuaj, Kateřina Siniaková s 27. nasazenou domácí Johannou Kontaovou a Markéta Vondroušová s nasazenou 24. Estonkou Anett Kontaveitovou.

Marie Bouzková se utká s Ruskou Věrou Zvonarevovou, Tereza Martincová s Američankou Alison Riskeovou, turnajovou osmadvacítkou, a Kristýně Plíškové los přisoudil Danku Koviničovou z Černé Hory. Jediný český tenista ve dvouhře Jiří Veselý, který předloni prošel do třetího kola, začne s Němcem Yannickem Hanfmannem.

Senzační vítězka French Open Krejčíková dosud hlavní soutěž dvouhry ve Wimbledonu nehrála, ale má z něj titul ze čtyřhry z roku 2018. "Myslím, že moje hra by na trávě mohla platit. Nechala bych to volné. Přijedu podat maximální výkon," řekla po úspěchu v Paříži.

V osmifinále by Krejčíková mohla narazit na turnajovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie. Vítězka z roku 2019 Rumunka Simona Halepová se těsně před losem kvůli zranění odhlásila.

Kvitová, která letos slaví deset let od svého prvním wimbledonského titulu (poté uspěla ještě v roce 2014), narazí na Stephensovou. Ta v Paříži vyřadila Karolíny Muchovou i Plíškovou a vypadla až s Krejčíkovou. Kvitová a Karolína Plíšková by se mohly střetnout v osmifinále.

Mezi muži obhájce nechybí. Srb Novak Djokovič bude útočit na třetí titul v řadě. Letos už vyhrál grandslamové Australian Open i nedávné Roland Garros. Ve druhém kole ale může narazit na Jihoafričana Kevina Andersona, kterého ve Wimbledonu porazil ve finále v roce 2018.

Osminásobný šampion z londýnské trávy Švýcar Roger Federer začne z pozici turnajové sedmičky proti Adrianu Mannarinovi z Francie.

Wimbledon vynechá unavený Španěl Rafael Nadal, jenž nepojede ani na olympijské hry v Tokiu. Kvůli poraněnému zápěstí nepřijde pátý hráč světa Rakušan Dominic Thiem.

Dotace turnaje klesla na 35,016 milionu liber (předloni byla 38 milionů). Vítězové dvouher dostanou 1,7 milionu liber (v přepočtu 49,3 milionu korun), zatímco předloni brali 2,35 milionu. Snížení se ale týká jen odměn od semifinále, třeba poražení v 1. kole si vydělají oproti předloňskému ročníku více o tři tisíce liber (48 tisíc liber/1,4 milionu korun)

S kým hrají v 1. kole Wimbledonu Češky:

SINIAKOVÁ (ČR) - Kontaová (27-Brit.),

KREJČÍKOVÁ (14-ČR) - Tausonová (Dán.),

VONDROUŠOVÁ (ČR) - Kontaveitová (24-Est.),

MUCHOVÁ (19-ČR) - Čang Šuaj (Čína),

KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (ČR) - Koviničová (Č. Hora)

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8-ČR) - Zidanšeková (Slovin.),

MARTINCOVÁ (ČR) - Riskeová (USA),

KVITOVÁ (10-ČR) - Stephensová (USA),

BOUZKOVÁ (ČR) - Zvonarevová (Rus.),

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud