Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Krejčíková se setkala se sudím, který ji málem okradl o výhru: Usmíření!

Autor: zal

Ten aut při jejím mečbolu v semifinále French Open viděli všichni. Všichni kromě sudího Pierra Bacchiho. Tenistka Barbora Krejčíková (25) ale záští netrpí. A tak si s »panem Slepotou« klidně ťukla sklenkou.

K setkání došlo v pondělí na zahajovacím večírku pražského turnaje WTA Livesport Prague Open, který hostila restaurace Soho na podolském nábřeží. A Bára si s Pierrem měla určitě co říct.

„To byla absolutně brutální chyba umpiru,“ nevěřil svým očím někdejší první hráč světa Andy Murray , když Bacchi v koncovce ženského semifinále označil jasný aut z rakety Řekyně Sakkariové za dobrý míč. Podle televizní grafiky skončil 1,9 centimetru za základní čárou. „Cítila jsem se v tu chvíli hrozně za Krejčíkovou,“ vyjádřila se Chris Evertová.

Naštěstí se česká šampionka křivdou rozhodit nenechala a do finále prošla hned z dalšího mečbolu. „Nemohla jsem tomu věřit, nechci proti němu ale nic říkat. Když rozhodl takhle, věděla jsem, že s tím nic nenadělám,“ vysvětlila tehdy svůj obdivuhodně klidný přístup.

I díky tomu se teď v Praze mohla Krejčíková na Bacchiho usmát, ťuknout si s ním koktailem v barvě nového betonového povrchu ve Stromovce, kde se turnaj hraje, a popřát mu k narozeninám. Tuhle epizodu zahrála usmířením velkoryse do autu. A to minimálně o metr.

Tenistka Bára Krejčíková se usmířila s rozhodčím, který ji málem připravil o finále French Open.
Tenistka Bára Krejčíková se usmířila s rozhodčím, který ji málem připravil o finále French Open.

Doufám, že přivezeme co nejvíc medailí, burcuje Krejčíková před olympiádou
Video se připravuje ...