12. června 2021 • 19:40

Nadšení z triumfu Krejčíkové: Hrdinka, sny se plní! Přály parťačky i soupeřky

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastická cesta Barbory Krejčíkové na French Open skončila triumfem! Rodačka z Ivančic na Moravě porazila v Paříži Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:1, 2:6, 6:4 a hned v prvním grandslamovém finále kariéry ve dvouhře získala trofej. Velký úspěch českého tenisu vyvolal ohlas taky na sociálních sítích - mezi soupeřkami i dalšími tuzemskými sportovci.



Tak se to povedlo. Krejčíková jako nenasazená hráčka byla na druhém grandslamu sezony ze všech 128 tenistek nejlepší.

„Moc jsem si zápas užila, jsem prostě strašně šťastná,“ hlásila Češka na kurtu bezprostředně po největším úspěchu singlové kariéry. V Paříži ji v neděli ještě čeká finále čtyřhry po boku Kateřiny Siniakové.

A její úžasnou pouť turnajem ocenily i soupeřky. „Gratuluju, Báro! Tvoje cesta během turnaje a posledních týdnů je úžasná. Zítra se uvidíme na kurtu,“ vzkázala Iga Swiateková, loňská vítězka dvouhry na Roland Garros. Právě Polka se po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové v neděli pokusí překazit Krejčíkové útok na pařížský double.

Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Roland Garros
Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Roland Garros

„Gratuluju k zápisu do historie! Užij si každou sekundu téhle speciální chvíle,“ naťukala na Twitteru Simona Halepová, světová trojka, která na druhém grandslamu sezony chyběla kvůli zranění.

Triumfu Krejčíkové si pochopitelně všimly i reprezentační parťačky. „Největší hrdinka,“ napsala Barbora Strýcová. „Gratulace, Báro. Úžasný turnaj,“ přidala se Petra Kvitová, jež zraněná odstoupila po prvním kole.

„Sny se plní. Velká gratulace a zasloužený titul. Jana by byla moc pyšná,“ vzkázala Lucie Šafářová, finalistka French Open z roku 2015, s odkazem na zesnulou Janu Novotnou. Legendární tenistka Krejčíkovou v minulosti trénovala.

Radost ale samozřejmě měly i české osobnosti mimo tenisový svět. „Neskutečné finále. Byly to nervy, ale Barbora je skvělá bojovnice,“ napsal na Twitteru bývalý hokejista Jiří Hrdina. „Wow,“ byl stručný David Pastrňák, hvězdný útočník Bostonu. „Bravo a velká gratulace k prvnímu grandslamu,“ doplnil ligový fotbalista Jakub Podaný.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud