Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Průšvih kvůli zlatým povinnostem: Krpálek rozplakal syna Toníka!

Autor: ČTK, ljš

Pro někoho jsou setkání s fanoušky povinností, pro zlatého borce z Tokia Lukáše Krpálka, je to ale radost. Tentokrát mu však způsobily rodinnou lapálii, když kvůli nim nestihl vyzvednout synka Toníka ze školky. Žehlit to pak musel i u jeho kamarádů...

 

Krpálek ve čtvrtek vyrazil za fanoušky do rodné Jihlavy a přiznal, že má program hodně nabitý. Volno měl zatím od návratu z Japonska jen v pondělí. „Je toho dost, ale na druhou stranu to k takovému úspěchu patří a rozhodně jsem i rád, když můžu někam přijet, ukázat medaili a poděkovat všem fanouškům, všem těm, kteří fandili a drželi palce. Určitě si to i užívám, není to tak, že by to byla povinnost,“ řekl Krpálek.

Bohužel právě kvůli nabitému programu rozplakal i svého malého syna Toníčka. Nevyzvedl ho ve středu ze školky, i když už se chlapec stačil pochlubit kamarádům a chtěl tátovu medaili ukázat. „Musel jsem slíbit, že dneska ho vyzvednu a dneska tam tu medaili vezmu. Byli tam z toho nadšení, bylo to hezké. Od dětí jsem dostal velký obrázek, kde mi otiskly ruce a napsaly, že gratulují,“ řekl Krpálek. 

Krpálek 30. července v tokijském finále ve váze nad 100 kilogramů přemohl Gruzínce Gurama Tušišviliho a navázal na úspěch v Riu, kde dominoval v nižší kategorii do 100 kg. V jaké kategorii by chtěl usilovat o vítězství na příští olympiádě v Paříži, se ještě nerozhodl. „Přece jenom, v Paříži už mi bude 34 let a to už je věk, který je dost na hraně. Takže musíme zvážit, co v tomhle věku bude pro mě lepší, jestli hubnout, nebo mít váhu, kterou mám, ale zase se casnovat s lidmi, kteří mají třeba o 70 kilogramů víc,“ řekl Krpálek.

Otec dvou dětí začínal s judem v jihlavské sokolovně, žije v Praze, na Jihlavsko se vrací do Jezdovic, kde vyrůstal. Dvojnásobný olympijský vítěz je také mistrem světa z let 2014 a 2019, mistrovství Evropy vyhrál třikrát. Se soutěžemi znovu začne pravděpodobně až příští rok. „Jaký turnaj to bude, to zatím nevím. Určitě bych chtěl absolvovat několik kempů už letos, abych se připravoval do příštího roku a abych byl zase připravený směrem k olympijské kvalifikaci,“ řekl Krpálek.

Přivítání s manželkou
Přivítání s manželkou