5. srpna 2021 • 14:30

Upřímný rozhovor Dostála a Šloufa z auta: Nejsem bůh, jen pražskej Pepík!

Autor: ham
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtělo to spousty sil, těch psychických i fyzických. Sám Josef Dostál letos medaili z Tokia sám na kajaku nevybojoval, ale přece se jí dnes dočkal ve spolupráci s Radkem Šloufem. Oba bronzoví medailisté poté čelili palčivým otázkám a velmi upřímně se o svých pocitech z olympiády rozpovídali na zadní sedačce v pořadu Tokijská jízda.



Na úvod byl Dostál dotázán, zda ještě čekal medaili z Tokia. „Je pravda, že poslední dobou už jsem byl hodně dole a nezbývalo mi nic než tam buď zůstat, nebo se odrazit zpět nahoru. Hodně pomohlo, že jsme se s Radkem dostali do finále a věděli jsme, že na medaili máme. A v den závodu si to všechno sedlo a nakonec jsme to dobrým výkonem zvládli“ řekl při projížďce japonským hlavním městem.

Zkušenější z dua kajakářů poté přiznal, že ideální je pro něj, když o svém spolujezdci ani neví „Já jsem vlastně ani nevěděl, že tam Radek je. Jel jsem jako na singlu, akorát o dost rychleji, a to je to co potřebujeme,“ usmál se osmadvacetiletý závodník.

Poté se ke slovu dostal i Radek Šlouf, na kterého mířila otázka, jak reagoval, na stav svého parťáka po jeho singlovém závodě ve kterém skončil pátý.

„Zaprvé mi bylo Pepy hodně líto, nemyslím jenom kvůli tomu umístění, ale hlavně proto. jak byl zklamaný a fyzicky zničený z toho vedra a výkonu. Věděl jsem, že se ho bude spousta lidí na něco ptát, takže jsem s ním poprvé po závodě mluvil asi až po dvou hodinách ve vesnici. Vůbec jsem se nebál, že by Pepa nezvládl zregenerovat, ale až když jsme jeli rozjížďku, tak mi došlo, jak hrozně těžké je v těchto podmínkách odjet ty dva kilometry naplno. Vlastně jsem si to i sám zkusil“ přidává plzeňský rodák.

Dostál pak zhodnotil svoji olympijskou bilanci, která činí čtyři medaile ze tří her.„Nejsem žádnej bůh, jsem obyčejnej pražskej Pepik. Samozřejmě pro ten sport dělám hodně, vyhrál jsem MS, kromě letoška jsem pokaždé měl medaili, takže tam nějaká kontinuita je“ uzavřel Dostál s úsměem.

Celý rozhovor czechteam.tv s bronzovými medailisty můžete sledovat ve videu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud