Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Prokletí! Hokejové Pardubice = magnet na průšvihy a tragédie

Autor: as, mib

Tohle už nemůže být náhoda! Pokud v českém hokeji dojde k nějaké nepravosti, mají v tom prsty Pardubice. Prokletí východočeského klubu naposledy podtrhla smrt ikonického forvarda Ladislava Lubiny (†54).

Je to záhada. Snad proradné Labe prosakující do základů přilehlého pardubického zimáku může za tu nekonečnou hrůzu, která pronásleduje tamní extraligový klub. Nikdo jiný v této zemi totiž není tak bitý jako »perníkáři«!

Stačí se ohlédnout za posledními osmi lety. Opilý reprezentant Vašíček ujížděl policii. Lékař týmu Vanáč, rovněž pracující pro nároďák, s 3,3 promile v krvi prorazil plot dětského hřiště. Mistr světa Čáslava se za volant posilnil kokainem. V opilosti havaroval i brankář Svoboda , aby si čtyři měsíce nato vzal život. Letos na jaře zemřel bek Trončinský, údajně kvůli závislosti na drogách. A pak je tu notorický průšvihář Lubina, který zabíjel na silnici, dlužil kdekomu a jehož předevčírem skolila rakovina.

Ano, to je výčet hvězdných pardubických potížistů. A pozor, všichni do jednoho se bili na ledě i za tuto zemi! „No, padá to tam. Je to až k smíchu, kdyby to nebylo k pláči,“ hlesla bývalá klubová ikona Jiří Šejba (59). „I když v Pardubicích už dlouho nejsem, tak je to smutné, protože jde o velké osobnosti pardubického hokeje,“ povzdychl si.

Nebetyčná smůla, pláčou tamní fanoušci. Kdepak, skrz naskrz prohnilý klub, posmívají se příznivci soupeřů. Kdy už tohle prokletí skončí?!

Ve věku 54 let zemřel bývalý hokejista a trenér Ladislav Lubina. Podlehl rakovině mozku
Ve věku 54 let zemřel bývalý hokejista a trenér Ladislav Lubina. Podlehl rakovině mozku