Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odvolání šéfa Olympu Berana Hamáčkem: Zatajuje důvod vyhazovu

Autor: pet

Mlží a mlží. Ministr vnitra Jan Hamáček (42) opakovaně odmítá zdůvodnit, proč 115 dní před olympiádou v Číně odvolal šéfa resortního sportovního Centra Olymp Jiřího Berana (65), za nějž se staví sportovní svazy i sami sportovci.

Podle informací Blesku je za vyhazovem souboj o lukrativní pozemky v Praze, v místech, kde stojí plochodrážní stadion Markéta. V celé věci se prý angažují Hamáčkův náměstek Michal Hašek a právník Jan Šťovíček. Potvrzeno pak bylo, že novým ředitelem Olympu se stal plochodrážní rozhodčí Pavel Kubeš.

„Výměna Jiřího Berana bylo dlouhodobým plánem ministra vnitra,“ zopakovala Hana Malá z tiskového oddělení ministerstva vnitra. Důvod však znovu uveden nebyl. „V areálu Markéta se v prostoru ploché dráhy o žádné nové investiční výstavbě neuvažuje. Avšak na volných pozemcích areálu, které jsou rovněž v příslušnosti hospodaření Olympu, se přemýšlí o výstavbě nové sportovní haly – Národního tréninkového centra Věry Čáslavské. Neplánují se žádné majetkoprávní změny (prodej) stávajícího nemovitého majetku,“ dodala.

Hamáček o svém konci v postu předsedy: O mojí úloze rozhodne ČSSD
Video se připravuje ...
Berana se zastává řada sportovců včele s Michalem Krčmářem
Berana se zastává řada sportovců včele s Michalem Krčmářem