Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dotčená Vlhová s bývalým trenérem nemluví. Její otec šokoval: Mám ho rád!

Autor: ris

Takřka zázračně letos dovedl k zisku velkého křišťálového glóbu lyžařku Petru Vlhovou, místo vděku se ale dočkal vyhazovu. Slovenku naštvalo, když trenér Livio Magoni veřejně zapochyboval, že se ještě může zlepšovat. „Nemá na to DNA,“ svěřil se v březnu krátce po finále Světového poháru.

A to neměl dělat. Hned, jak se to Vlhová dozvěděla, popadl ji amok. „Tři hodiny jsem křičela. Nešlo to zastavit,“ svěřila se. Vyjádření mentora se si brala natolik, že jej prostě vyhodila a najala švýcarského experta Maura Piniho.

Magoni neskrýval rozčarování. „Zasloužil jsem si s ní jet na olympijské hry. Pět let jsme spolu tvrdě pracovali, ale jsem profesionál, musím se přes to přenést a začít od znovu,“ pokrčil rameny. Takhle si konec nepředstavoval.

Ještě víc ho ale muselo dopálit, když na něj sjezdařka nakydala hnůj ve své autobiografii Petra. „Bral mě jako stroj a ne jako ženu,“ popisovala. „Nikdy nebyl spokojený. Ubližoval mně i lidem v týmu. Bylo to až chorobné. Nenavázala jsem s ním bližší vztah. Odmítal to. Nebyla jsem pro něho dost dobrá.“

A tak si teď italský kouč plní sny u slovinské reprezentace, kde piplá i supertalentovanou Metu Horvatovou. Jejich společným cílem je zisk medaile na Hrách v Pekingu. A jeho vztah s Vlhovou? „Nekomunikujeme. Zato jsem v kontaktu s Tinou Mazeovou. Hovoříme o všem, jen ne o lyžování,“ řekl webu športky.sk na adresu jiné slavné bývalé svěřenkyně.

A Vlhovi mezitím přehodnotili cíle. Celkový triumf už je nezajímá, soutěžit v rychlostních disciplínách Petra bude jen ojediněle. „Dosáhli jsme, čeho jsme chtěli. Jedna etapa je uzavřena, další před námi,“ prozradil otec sportovkyně Igor podle šport.sk. On, na rozdíl od dcery, má k Magonimu respekt. „Livio je v mém srdci. Udělal, co jsme si slíbili, mám ho rád,“ dodal.

Igor Vlha je největším fanouškem dcery Petry
Igor Vlha je největším fanouškem dcery Petry