Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přijede buldozer! Ronaldo postavil černou stavbu, úřady byly nekompromisní

Autor: sm

Není to tak dávno, co Cristiano Ronaldo řešil trable s bydlením. Problém s hlučnými ovcemi tehdy sice vyřešil, teď má na krku ale mnohem větší problém. Na svém pozemku v Portugalsku si postavil černou stavbu a úřady neměly slitování...

Ronaldo se dostal do křížku s úřady kvůli budově, kterou si postavil na pozemku s vilou, jež se situována na břehu řeky poblíž lázeňského města Geres v severním Portugalsku. Kromě toho si vedle vily postavil také tenisový kurt. Obojí ale úřady shledaly jako černou stavbu a nařídily portugalskému kanonýrovi, aby se toho zbavil.

Šéf místní rady Manuel Tibo potvrdil, že fotbalista následně souhlasil se zbouráním tenisového kurtu a přístavku, který původně zamýšlel hvězdný sportovec jako sídlo pro hospodyni. 

Tibo místním médiím popsal situaci, podle které stavěl Ronaldo mimo povolenou oblast. Cristiano již zjevně přijal porážku, což potvrzuje fakt, že svým jménem požádal o povolení k demolici tenisového kurtu o rozloze 297 metrů čtverečních a přístavby o rozloze 114 metrů čtverečních.

Jeho žádost byla schválena na začátku září a odstranění by mělo proběhnout nejpozději do března příštího roku. 

V krátké době jde u Ronalda už o druhý problém s bydlením. Nedávno se musel se svou rodinou stěhovat poté, co jej v jeho venkovském sídle obtěžovaly zvuky nedalekých ovcí.