Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ronaldovo číslo odhaleno! „Furt je to jenom dres,“ připomněl bývalý spoluhráč

Autor: sm

Dohady o tom, jaké číslo bude mít Cristiano Ronaldo po přestupu do Manchesteru jsou u konce. Nejčastěji se spekulovalo o dvou možnostech, ale problém byl, že obě už tou dobou byla zabraná. Klub konečně osvětlil, s jakým číslem bude portugalský fotbalista nastupovat. Ronaldův bývalý spoluhráč Ángel Di María ale připomněl, že o zas tak velkou věc nejde... 

Tím, jaké číslo bude mít Ronaldo na dresu, si dlouho nebyl jistý vůbec nikdo. Jak sám Cristiano přiznal, dokonce ani on ne: „Nevěděl jsem, jestli bude reálné mít na dresu opět sedmičku,“ okomentoval při oznámení formality.

Číslo 7 je s portugalským útočníkem už dlouho spojeno. V tomhle případě byla ale situace trochu složitá, protože pravidla Premier League jsou poměrně jasná: Hráči musí být přiděleno konkrétní číslo, se kterým bude hrát po celou dobu sezóny. Výjimka je možná v případě, že hráč během sezóny klub opustí. V jiných případech je změna možná pouze se speciálním povolením.

Jak se zdá, právě takové povolení momentálně Manchester United získal a Ronaldo tak bude na hřišti bojovat se stejným číslem, jako dosud. „Rád bych moc poděkoval Edimu za tohle ohromné gesto,“ vyjádřil se Ronaldo ke kroku svého spoluhráče Edinsona Cavaniho , který kvůli portugalského navrátilce vyměnil číslo 7 za 21.

„Jak všichni víme, číslo 7 je speciální v historii United. Bylo dříve nošeno ikonami jako Georgem Bestem, Bryanem Robsonem, Ericem Cantonou nebo Davidem Beckhemem,“ připomněl klub.

Ohledně ikonického čísla se vyjádřil také Ángel Di María, který svého času dres s číslem 7 v Manchesteru také oblékal. Nejprve byl nadšen, že nosí dres se stejným číslem, jako jeho slavní předchůdci, ale nakonec na tom vlastně nic speciálního nenašel: „Pak mi to vlastně začalo být u p*dele. Dost se mnou o tom mluvili, ale furt je to jenom dres.“

Ronalda už bychom si těžko představovali s jiným číslem na dresu. Dlouho ale nebylo jasno... 
Ronalda už bychom si těžko představovali s jiným číslem na dresu. Dlouho ale nebylo jasno...