Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tragická zpráva: Boris Sádecký (†24) po srdečním kolapsu zemřel

Autor: sm

Velice smutná zpráva dorazila ve středu večer z Bratislavy. V mladém věku zemřel hráč tamního klubu, Boris Sádecký (†24). Slovenský hokejista před několika dny zkolaboval přímo na ledě během zápasu s rakouským týmem.

„S hlubokým zármutkem v srdcích a lítostí oznamujeme úmrtí našeho hráče Borise Sádeckého. Rodině a přátelům vyjadřujeme hlubokou upřímnou soustrast. Bližší informace v tuto chvíli po konzultaci s Borisovou rodinou nebudeme zveřejňovat. Prosíme všechny o respektování soukromí rodiny Sádeckých,“ oznámil ředitel klubu Bratislava Capitals Dušan Pašek.

„Borisi, odpočívej v pokoji,“ dopsal klub na závěr příspěvku

Ještě v sobotu klub vydal krátké prohlášení, ve kterém informoval o tom, že stav hráče je stabilizovaný, ale vážný. Boris Sádecký se do nemocnice dostal po kolapsu, který se mu přihodil přímo během utkání mezinárodní ICE Hockey League mezi Dornbirnem a Bratislavou.

„V jednu chvíli Slovák Boris Sádecký ještě bruslil po ledě, po chvíli náhle spadl na zem. Sádecký ležel nehybně na zádech a trvalo věčnost, než k němu přišli záchranáři. Čtyři minuty. Sádeckého před očima spoluhráčů oživovali a potom jej odvezli do nemocnice na jednotku intenzivní péče,“ popsal v pátek po zápase rakouský novinář Hannes Mayer z portálu Neue.at.

Sádecký během své kariéry vystřídal několik klubů. V pozici centra hrál například za Duklu Trenčín, bratislavský Slovan nebo právě Capitals. Kromě toho oblékal také slovenský reprezentační dres v mládežnických kategoriích.

Sádecký odešel do hokejového nebe v pouhých 24 letech.
Sádecký odešel do hokejového nebe v pouhých 24 letech.