Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slávista Schranz přišel o tátu (†57): Vyšetřování pádu z lávky smrti!

Autor: sm

Fotbalového útočníka Ivana Schranze (28) postihla během víkendu tragická událost, ze které mrazí. Podle informací, které zveřejnil web Nový čas, zahynul jeho tatínek Dušan (57). Podle všeho se mu stala osudnou nehoda na kole.

Slovenský web noviny.sk přinesl informaci, že otec fotbalisty se v sobotu vydal na projížďku na kole spolu se svou známou. Na konci výletu se oba rozloučili a vydali svou cestou. Od té doby však Schranzův tatínek nikomu nebral telefon, ani se nikomu neohlásil. Kamarádka, která s otcem slovenského fotbalisty byla na projížďce, se jej proto vydala hledat. O situaci informovala také záchranné složky.

Neděle ráno pak přinesla smutnou zprávu. Kolemjdoucí totiž na hladině vody v Šúrském kanálu v obci Zálesie uviděli jeho bundu, což oznámili policii. Záchranné složky pak v místě nalezli i kolo a po nějaké době také bezvládné mužské tělo.

Hasiči jej vytáhli na břeh, ale záchranáři už Schranzovi staršímu bohužel nedokázali pomoct. Podle Noviny.sk se kamarádka zesnulého muže po zjištění této skutečnosti zhroutila. Web uvádí, že cyklista pravděpodobně procházel po dřevěném mostě, ze kterého spadl.

Po pádu zhruba z dvoumetrové výšky nejspíš zůstal muž v bezvědomí a utopil se. Přesto, že voda není v daném místě příliš hluboká, nešťastné události nejspíše přispěla také tma, kvůli které si cyklisty nikdo dlouhé hodiny nevšiml.

O událost už se začala zajímat také policie: „Ze strany pověřeného příslušníka okresního ředitele v Senci bylo zahájeno trestní stíhání ve věci trestního činu usmrcení. Za účelem zjištění přesné smrti muže byla nařízení pitva,“ oznámil mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru Bratislava Michal Szeiff.

Na základě tragické události se pak Ivana Schanze, který je útočníkem pražské Slavie, neobjevil  v nedělním duelu proti Plzni. Střelec jednoho z gólů, Ondřej Lingr, po utkání řekl, že výhru věnuje tým právě svému slovenskému spoluhráči.

Podle zpráv JOJ TV spadl s kolem z dřevěného mostu.
Podle zpráv JOJ TV spadl s kolem z dřevěného mostu.