Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Schumacherův blonďatý anděl Antonia (†50): Tragická smrt!

Autor: ris

Aerodynamiku měla v malíku natolik, že ohromila i mužský svět formule 1. V letech 2000 resp. 2001 se významně podílela na titulech mistra světa hvězdy hvězd Michaela Schumachera, teď ale nejen motoristický svět zasáhla krutá novina; Antonia Terziová (†50) zemřela při dopravní nehodě.

Energická rodačka z Modeny uměla zaujmout. Na začátku nového milénia byla nepostradatelným článkem týmu inženýrů legendy mezi konstruktéry Roryho Byrna. Ve Ferrari si udělal reklamou takovou, že se po přestupu do konkurenčního Williamsu stala šéfkou tamního oddělení aerodynamiky.

Pro jejich model z roku 2004 FW26 vyvinula unikátní uchycení předního spoileru. Místo revolučního kroku ale novinka upadla v zapomnění a stáj se vrátila k tradičnímu designu, což ovšem nic nemění na tom, že Terziová patřila mezi neuznávanější inženýrky své generace a uplatnění později našla třeba u luxusní značky Bentley.

Však také své bohaté zkušenosti předávala na univerzitě v Canbeře, kde byla projektovou designérkou nového oboru inženýrství leteckých a kosmických systémů. Právě do Austrálie se po prázdninách v Evropě chtěla vrátit, jenže epidemiologické problémy skrz koronavirus jí to nedovolily.

Na cestu za oceán už se nevydá…

Inženýrka Antonia Terziová dobyla i mužský svět formule 1
Inženýrka Antonia Terziová dobyla i mužský svět formule 1