Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pořádná ostuda Němců: Chtěli uctít památku Paška a Sádeckého, místo toho udělali paskvil

Autor: sm

Slovensko se v rámci Německého poháru utkalo ve čtvrtek se Švýcarskem, ovšem na německé půdě. Ještě před zápasem orgnizátoři nechali promítnout fotografie zesnulého slovenského hokejisty Borise Sádeckého († 24).a generálního manažera klubu Bratislava Capitals, Dušana Paška mladšího(† 36). Měla to být vzpomínka na dva zesnulé sportovce, namísto toho se pieta proměnila v pořádnou ostudu...

Před duelem si měli hráči připomenout Sádeckého s Paškem minutou ticha, během které na světelné kostce nad ledem organizátoři nechali promítnout fotografie obou Slováků. Obrázky byly doplněny také jmény a daty narození. Tyto údajě byly ale pořádně popletené.

Vedle fotografie Dušana Paška bylo jméno Borise Sádeckého. Den narození generálního ředitele klubu Bratislava Capitals byl sice správně, ovšem datum úmrtí byl na kostce opět chybně, o den dřívější.

Oproti tomu vedle obrázku Sádeckého bylo jméno Dušana Paška. Datum narození a úmrtí byl v tomto případě správný a vázaly se k hráči, který bohužel před několika dny zemřel poté, co mu na ledě selhalo srdce.

Generální manažer klubu, za který Sádecký hrál, si pak sáhl na život jen krátce po úmrtí mladého hráče. Důvod toho, proč se Dušan Pašek mladší rozhodl spáchat sebevraždu, je zatím stále nejasný.

Hokejista Dušan Pašek si vzal život.
Hokejista Dušan Pašek si vzal život.