Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřel Dušan Pašek mladší. Vzal si život jako jeho slavný táta!

Autor: ris

Slovenský hokej se ještě nevzpamatoval ze smrti bývalého reprezentanta Borise Sádeckého a už chystá další pohřeb. Ve věku 36 let zemřel Dušan Pašek mladší. Stejně jako jeho otec, mistr světa z roku 1985, spáchal sebevraždu.

Viceprezidenta klubu iClinic Capitals našli podle webu Sportnet oběšeného v bratislavské městské části Koliba. Smutnou zprávu již potvrdilo vedení klubu.

Odchovanec Slovanu byl trojnásobným mistrem republiky. Jeden extraligový titul získal s mateřským oddílem, další dva v dresu ultrarivala z Košic. Ve slovenské nejvyšší soutěži hájil rovněž barvy Skalice, Piešťan a krátce také Bánské Bystrice.

Úspěšnou kariéru ukončil kvůli zdravotním problémům před pěti lety. „Od operace ploténky jsem už nemohl naplno trénovat a dělat věci jako dřív. Moje výkonnost šla proto dolů a na ledě jsem se stále víc trápil a bojoval spíš se svým tělem než soupeři,“ řekl tehdy Pašek junior.

Jeho smrt přišla jen pár hodin po srdečním kolapsu Borise Sádeckého, který zemřel v úterý.

Pašek mladší byl synem ikony československého hokeje Dušana, který si sáhl na život 14. března 1998, když zastával funkci prezidenta tamního svazu. Spolupracovníci jej našli mrtvého přímo v jeho pracovně.

Bývalý hokejista Dušan Pašek mladší si vzal život v šestatřiceti letech
Bývalý hokejista Dušan Pašek mladší si vzal život v šestatřiceti letech