Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nechal Pašek (†36) dopis na rozloučenou? Přítel, který našel jeho mrtvého tátu (†37), promluvil

Autor: sm

Dušana Paška ml. († 36) dohnal stejný osud jako jeho otce († 37). Minulý týden v pátek se rozhodl ukončit svůj život a oběsil se. O celé situaci promluvil dlouholetý přítel obou mužů, Vladimír Paštinský (70). Blízký přítel rodiny Pašků byl navíc tím, kdo Dušana staršího našel před lety s prostřelenou hlavou.

Paštinský doteď nevěří oficiální verzi, podle které si Ceco starší vzal život sám. Slovenský web Čas.sk připomněl, že kromě bezvládného těla našel v kanceláři svého přítele také závěť a dopisy na rozloučenou.

Nad důvodem toho, proč Dušan Pašek mladší také spáchal sebevraždu, visí otazník. Odpověď by ale mohlo přinést právě psaní na rozloučenou, kde by se podělil o své myšlenky, které jej k tomuto razantnímu kroku vedly.

Nový Čas se proto obrátil na policii s dotazem, zda Dušan Pašek mladší nějaký dopis na rozloučenou zanechal. „Nadále se tímto případem zabýváme,“ odpověděl stručně policejní mluvčí Michal Szeiff, čímž tento fakt nevyvrátil, ale ani nepotvrdil. Listem oslovený psycholog je však přesvědčený, že Dušan dopis zanechal po vzoru svého táty.

Otcovy dopisy

Pašek starší totiž zanechal na rozloučenou dopisů hned několik. V kanceláři jej s prostřelenou hlavou našel v roce 1998 právě Paštinský, který byl tou dobou velice významnou osobností hokejového Slovanu.

„Byl to strašný zážitek. Osobně dodnes nevěřím, že to byla sebevražda. Mám na to své důvody. V kanceláři byly i papíry označené jako poslední vůle. Všechny jsem vyfotil a po letech odevzdal jak manželce, tak i mladšímu Dušanovi,“ promluvil pro Nový Čas po letech o svém zážitku z Klubhotelu Slovan.

Nějakou dobu také kolovaly dohady o tom, že si Pašek starší sáhl na život kvůli finančním problémům. Tomu ale Paštinský nevěří, protože sám přenášel hotovost mezi dvěma bankovními účty.

Přátelství

„Malý Dušan“ trávil spoustu času se svým tátou v kanceláři, hned ve vedlejší pak sedával Paštinský. S rodinou Paškových trávil spoustu času. Byli si blízcí a společně jezdili například na dovolené či se vzájemně zvali na rodinné oslavy: „Otec i syn měli neuvěřitelně rádi život. Uměli si ho užívat a šířili kolem sebe pohodu,“ popsal Paštinský, který se s mladším Dušanem Paškem donedávna pravidelně vídával na hokeji.

Při zakládání nového klubu to byl právě Paštinský, za kterým si přišel se svým kolegou pro rady ohledně různých manažerských záležitostí. „Byli šikovní, ale takováto rozhodnutí s sebou nesou množství práce, povinností a závazků. Jim se to dařilo překonat. Kdoví, co bude s klubem dále,“ zamyslel se Paštinský.

„Je mi líto celé rodiny. Nechápu, co se Duškovi stalo, že přišel takový zkrat. Souvislost s kolapsem Borise Sádeckého nevylučuju, ale nechápu, proč by se z toho měl Dušan vinit, ačkoliv člověku do duše nevidíte. Stává se přece pravidelně, že čas od času nějaký sportovec takto dopadne,“ uzavřel Paštinský.

Byl to právě Paštinský, kdo před lety objevil tělo Dušana Paška staršího.
Byl to právě Paštinský, kdo před lety objevil tělo Dušana Paška staršího.