Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dojemný odchod Rossiho: Loučil se s ním Buffon, Reeves i Ronaldo

Autor: Soňa Molatová

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Tak by se dal shrnout poslední závod italského motocyklového závodníka Valentina Rossiho (42), který se během víkendu rozloučil se svou bohatou kariérou. Stejně jako umění, které na trati během své 25leté kariéry předváděl, také jeho odchod byl velkolepý...

Radost Rossimu pravděpodobně udělalo už jen to, kdo jej s šachovnicovou vlajkou vítal v cíli, kam dorazil na 10. místě. Byl to totiž jeho velký idol, bývalý fotbalista Ronaldo Luis Nazario de Lima (45), který kdysi hrával za závodníkův oblíbený klub Inter Milán. Právě v italském velkoměstě módy se před dvaceti lety tito dva sportovci potkali.

Po konci závodu se na velkoplošné televizi promítaly vzkazy známých osobností, které Rossiho prostřednictvím videa pozdravily. Mezi těmi, kdo se na obrazovce objevili, byli například herci <strong>Keanu Reeves,</strong>  Tom Cruise,  tenista Roger Federer  nebo legendární brankář Gigi Buffon.

Fanoušci z řad slavných většinou děkovali za lásku s jakou předváděl na trati své řemeslo a také za to, jak svou energií vždy šířil mezi své příznivce.

Předtím, než usměvavý italský jezdec naposledy zaparkoval svůj závodní stroj, za doprovodu ohňostroje udělal na okruhu čestné kolečko. Pak už se jen zbývalo ohlédnout za neskutečným čtvrt stoletím, během kterého Valentino Rossi nasbíral 9 titulů, 115 vítězství a 6 357 bodů, které přispěly k tomu, že se po svém posledním závodě stal oficiálně legendou MotoGP.

Fabio Quartararo pokládá Rossiho za svůj velký vzor.
Fabio Quartararo pokládá Rossiho za svůj velký vzor.