Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivá slova na parte kouče Baďurové Lesáka (†66): Nevěděl jsem, že můj život končí...

Autor: ris

Atletickou rodinu ranila krutá zpráva. V sobotu v Opavě nečekaně vyhasl život trenéra Jiřího Lesáka (†66), který svůj sportovní život zasvětil skoku o tyči. Sám lámal rekordy a později získané zkušenosti vštěpoval největším hvězdám tuzemské scény. Jeho nejbližší už stanovili datum pohřbu.

Kde by bez šéfa, jak se mu přezdívalo, asi byli Jan Kudlička, Kateřina Baďurová-Janků, Adam Ptáček, Michal Balner a mnoho dalších, kterým kouč ukazoval kouzla technicky mimořádně náročné disciplíny. Naposledy se s ním budou moci všichni rozloučit v pátek v 9 hodin v opavské smuteční síni.

V hlubokém zármutku oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás dne 13. listopadu 2021 náhle opustil ve věku 66 let náš milovaný manžel, tatínek, zeť, švagr, kamarád a úspěšný trenér, pan Jiří Lesák,“ stojí na smutném parte.

Lesák poslední dobou bojoval s vážnou nemocí. Jeho odchod do nebe byl ale nečekaný, což dokazuje i smuteční oznámení: „Nevěděl jsem, že můj život končí a že jen ve snu Vám vyjdu vstříc. Až na ten měsíc na obloze netušil nikdo nic.“

Šéf jako první český tyčkař překonal jak hranici 520, tak 530 centimetrů. Hned šestkrát posunul hodnotu československého rekordu. Třikrát se stal federálním šampionem, českým republikovým mistrem se stal šestkrát.  

Atletická rodina se s milovaným šéfem Jiřím Lesákem rozloučí v pátek 19. listopadu v Opavě
Atletická rodina se s milovaným šéfem Jiřím Lesákem rozloučí v pátek 19. listopadu v Opavě