Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Proč si Pašek (†36) vzal život? Kriminálka našla motiv v trezoru

Autor: ris

Slovenští kriminalisté odhalili, co stálo za sebevraždou manažera klubu Bratislava Capitals Dušana Paška mladšího (†36), který se minulý týden oběsil ve čtvrti Koliba. Podle zdroje webu pravda.sk syn hokejové legendy neunesl tíhu nenadálé smrti Borise Sádeckého (†24), který zkolaboval 29. října během utkání Ice Hockey League v rakouském Dorbinu.

O život slovenského reprezentanta bojovali lékaři pět dní. Sádecký ale tuhle bitvu vyhrát nemohl. Z dopisu, který detektivové našli v Paškově trezoru, vyplývá, že to byl právě on, kdo si nenadálou smrt forvarda a kamaráda bral velmi osobně. „Z obsahu psaní vyplývá, že šéf klubu převzal zodpovědnost za smrt hokejisty. Za viníka jeho tragédie v mladém věku označil sebe.“

Sádecký se údajně od začátku sezony necítil ve své kůži. S Paškem dokonce konzultoval, zda má podstoupit odborné vyšetření a být na pozorování, což by pro jednoho z klíčových plejerů Capital znamenalo dočasné přerušení kariéry. Manažer mu prý řekl, aby hrál dál. Na návštěvu specialisty nedošlo.

Třetího listopadu srdce talentovaného hráče po fatálním selhání dotlouklo. Dva dny na to našli kolemjdoucí Paška viset na stromě jednoho z bratislavských lesoparků. Kolem něj byly rozházeny nedopalky cigaret. „Svědci, kteří s ním byli po smrti Sádeckého v kontaktu, shodně potvrdili, že tragédie jím otřásla. Projevovalo se to i tím, že kouřil jednu cigaretu za druhou,“ řekl policejní zdroj.

Bývalý hokejista Dušan Pašek mladší si vzal život v šestatřiceti letech
Bývalý hokejista Dušan Pašek mladší si vzal život v šestatřiceti letech