Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krutý osud opět zasáhl rodinu Schumachera: Rodinný přítel (†67) zemřel na rakovinu!

Autor: ptr

Těžké časy jim snad nikdy neskončí. Rodina legendárního Michaela Schumachera (52) se ponořila do smutku. Zákeřná rakovina jim vzala milovaného rodinného přítele. Doktor Johannes Peil (†67) byl světoznámým lékařem, který se o Michaela staral už během kariéry. V pátek 24. září však jeho život vyhasl.

Doktor Peil byl jeden z nejvyhledávanějších sportovních lékařů v Německu. „Jeho vášní byla medicína. Měl silný charakter, byl plný chuti do práce a mimořádně oddaný společnosti,“ popsala truchlící partnerka Mala svého milovaného.

Během svého života léčil mnoho prominentních sportovců, ale nejslavnějším klientem byl bezesporu právě legendární pilot Formule 1. O jejich blízkém vztahu hovoří nejvíce to, že Johannes byl první osobou, které rodina zavolala hned po jeho nehodě na lyžích. I po úrazu rodině pomáhal, jak mohl a byl téměř jako její člen.

Rakovinu mu diagnostikovali teprve před rokem, ale následná chemoterapie vážně oslabila jeho imunitní systém. Před pár týdny byl hospitalizován ve Frankfurtu. Na klinice mu odhalili zápal plic a otravu krve. Takový koktejl potíží byl bohužel neslučitelný se životem.

Doktor Johannes Peil byl blízkým přítelem rodiny Michaela Schumachera.
Doktor Johannes Peil byl blízkým přítelem rodiny Michaela Schumachera.