Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dá se tomu věřit? Čínská státní televize ukázala zmizelou tenistku

Autor: sm

Po čínské tenistce Pcheng Šuaj (35) se od 3. listopadu slehla zem poté, co zveřejnila zprávu o bývalém vysoce postaveném politikovi, který ji měl nutit k sexu. Volání po řádném vyšetření celého případu, ale také vyjasnění toho, co momentálně s tenistkou je a kde se nachází, přišlo nejen od WTA (Ženská tenisová asociace), ale také řady tenisových hvězd. Poté, co se údajně hráčka měla tento týden asociaci ozvat prostřednictvím mailu, ukázala Čína záběry, které mají dokazovat, že je sportovkyně v pořádku a výborném rozpoložení.

Čínská státní televize nyní zveřejnila záběry, které údajně pochází ze sociálních sítí tenistky. Žena na nich sedí na koberci v pokoji plném plyšáků a hraje si s kočkou. Zároveň prý Pcheng Šuaj k fotkám poznamenala: „Šťastný víkend.

V krátké době jde už o druhý krok, který má dokázat, že je elitní tenistka v bezpečí a má se dobře. Pcheng Šuaj údajně tento týden měla zaslat WTA e-mail o tom, že je v pořádku a nepřeje si, aby jakékoliv informace, které asociace zveřejní, byly publikovány bez jejího vědomí a souhlasu. Mimo to je prý ona sama v pohodě, jen doma trochu odpočívá.

Šéf WTA neskrýval své pochyby nad tím, že by tvůrcem zprávy měla být skutečně Pcheng Šuaj. Asociace pak pohrozila Číně, že pokud případ úspěšné tenistky nevyřeší, je připravena zrušit své turnaje na tamní půdě.

Za čínskou tenistku se postavilo mnoho slavných kolegů, jako je například Naomi Ósakaová, Serena Williamsová nebo Andy Murray. Kauza neunikla ani českým tenistkám, mezi nimiž vyjádřily své obavy a podporu například Petra Kvitová a Andrea Sestini Hlaváčková, která s Pcheng Šuaj v minulost hrála.

„Moc nevěřím, že je v pořádku. Že by se ona sama rozhodla někde skrývat. Tomu asi nevěří celý svět. I kdybych ji neznala, tak bych o ni měla starost. O to větší ji mám teď,“ přiznala bývalá česká tenistka pro Sport.cz.

Celou kauzu odstartoval příspěvek, který čínská tenistka zveřejnila na svých sociálních sítích. Odhalila v něm totiž informaci o tom, že ji bývalý čínský vicepremiér Čang Kao-li nutil k sexu. Text z profilu sportovkyně po půl hodině zmizel a po samotné tenistce se od té doby slehla zem. 

Čínská státní televize dala do vysílání údajně soukromé snímky tenistky.
Čínská státní televize dala do vysílání údajně soukromé snímky tenistky.