Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhrocené utkání ve Vsetíně: Brutální napadení fanouška!

Autor: ptr

V sobotu se hokejová Chance liga dočkala bitvy dvou znesvářených rivalů. Domácí Vsetín hostil zubry z Přerova. Zápas klubů s dlouhou historií rivality a silnou fanouškovskou podporou sliboval pořádně peprnou podívanou. Však také Policie tento duel označila jako rizikový. A radikální fanoušci bohužel »nezklamali« a došlo i na výtržnosti včetně brutálního napadení.

„Dneska se do toho musí všichni opřít z plných plic! Kdoví, jak to bude vypadat od příštího týdne.. Z Přerova má dojet jeden fanklubácký bus, tak je třeba je přivítat v plné parádě!“ Takto burcovala v sobotu fanouškovská stránky Vsetínských podporovatelů. Přívítání se ovšem trochu zvrhlo.

Nic neponechat náhodě. Tímto heslem se zřejmě řídila Policie, ale ani tak nedokázala eliminovat vše. Na Lapač bylo nasazeno nadstandardních osmdesát příslušníků a měli od začátku dost práce. První potyčky vznikly ihned po příjezdu hostujících fanoušků. Po prvních šarvátkách skončil pro řadu z nich zápas dříve, než začal a sobotní večer trávili na policejní služebně.

To byl ovšem pouze začátek. Problémy přetrvávaly i během utkání přímo na stadionu. Skupina chuligánů brutálně přepadla přerovského fandu, kterému chtěla odcizit klubovou šálu. Muž ovšem po napadení skončil v bezvědomí a musel být policisty, kteří zakročili proti agresivním chuligánům, vynesen před stadion. Zde mu byla poskytnuta první pomoc a následně byl předán do péče záchranářů.

Výtržnosti pokračovali i nadále a pořádek byl udržen jen díky donucovacým prostředkům. Hokej tak byl lehce upozaděn řadou potyček mezi oběma tábory. Nic to však nemění na tom, že domácí Vsetín si po téměř dvou letech připsal výhru nad svým rivalem a to poměrem 5:3. Předchozích šest vzájemných bitev ovládli Zubři, kteří tak přišli o lichotivou sérii.