Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Fanoušci Haify bořili Staromák a valili se Prahou. Dva zadržení!

Autor: ris

To byl ale tanec! Bezmála čtyři tisíce nespoutaných fanoušků fotbalového Maccabi Haifa, včerejšího soupeře Slavie v Konferenční lize, to rozjelo, až jim byla Praha malá. Silvestr byl proti jejich řádění slabým odvárkem. Dva z nich skončili v cele!

Tomu se říká mít klub v srdci. Příznivci zelenočerných barev se den před zápasem přišli předvést také před hotel Mariott, kde našli dočasné útočiště členové jejich milovaného týmu.

Stovky fandů „přepadli“ už autobus Maccabi cestou z letiště, který zdrželi téměř na dvacet minut. „Uděláme všechno, abyste mohli slavit i po samotném utkání,“ slíbili jim hráči. A nebýt gólu reprezentanta Kuchty, povedlo by se jim favorita okrást o body i v odvetě.

Nevadí. Vždyť Ultras Haify si to v české metropoli užili ještě dávno před výkopem. Takový binec starobylé centrum dlouho nezažilo. Však také měli s nezkrotným davem co dělat strážníci.

Ti zprvu poklidný průběh pochodu, který začal cca v 16 hodin, tolerovali. Později se ale s fanoušky pustili do křížku a akci i pomocí donucovacích prostředků předčasně ukončili. Dva příznivci skončili kvůli používání zakázané pyrotechniky v klepetech, po zaplacení pokuty jale mohli na svobodu.

Byla to jejich poslední radost. Maccabi v Edenu prohrálo 0:1 a další pražský rej se tak musel odložit.

Fanoušci Maccabi Haifa vzali centrum Prahy útokem!
Fanoušci Maccabi Haifa vzali centrum Prahy útokem!