Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhada kolem smrti Dušana Paška (†36): Proč ho ještě nepohřbili?

Autor: ris

Už to bude měsíc, co náhodná kolemjdoucí našla v lese oběšeného hokejového manažera Dušana Paška mladšího (†36). Policejní vyšetřování vyloučilo cizí zavinění. Pohřeb proběhl o jedenáct dní později, teď se ale na Slovensku spekuluje, kam budou nebožtíkovy ostatky uloženy.

Podle dopisu na rozloučenou se Pašek nedokázal vypořádat s úmrtím hokejisty Borise Sádeckého z klubu Bratislava Capital, jemuž šéfoval. Hráče postihl srdeční kolaps přímo během zápasu v Dornbirnu. Hráč s ním před smrtí zřejmě probíral jeho zdravotní problémy. Údajně se necítil dobře a přemýšlel nad specializovaným vyšetřením, Pašek mu ale prý řekl, aby hrál dál.

Manažer si to kladl za vinu natolik, že si koupil lano a oběsil se. Kde budou jeho uloženy, je nejasné. Jednou variant je bratislavský hrob jeho otce Dušana, který se zabil v roce 1998. Byl šéfem tamního hokejového svazu. Právě místo jeho posledního odpočinku po pohřbu syna obklopily smuteční věnce a květiny. Urna tam ale uložena nebyla.

Pode webu šport24.sk jsou ostatky Paška juniora zatím uloženy na neznámém místě. V úvahu připadá, že pak zůstanou v bratislavském krematoriu, kde se nejbližší s bývalým extraligovým hokejistou naposledy rozloučily.

Hrob Dušana Paška staršího, vedle jehož ostatků by měl být uložen i jeho syn, který se oběsil v pátek 5. listopadu 2021
Hrob Dušana Paška staršího, vedle jehož ostatků by měl být uložen i jeho syn, který se oběsil v pátek 5. listopadu 2021