Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pohřeb Dušana Paška mladšího (†36): Slzy milované babičky i expartnerky!

Autor: ris

Stovky smutečních hostů se přišly do bratislavského krematoria naposledy rozloučit s Dušanem Paškem mladším (†36). Viceprezident a manažer tamního klubu Capitals se oběsil v pátek 5. listopadu. Na poslední cestu jej vyprovodily zdrcená maminka Alexandra i babička Irma, před níž nejbližší smrt milovaného vnuka dlouho tajili.

Dojemného, zhruba půlhodinového smutečního ceremoniálu, se zúčastnily rovněž hvězdy zdejší hokejové scény v čele s někdejšími reprezentanty Žigmundem Pálffym, kapitánem posledních federálních mistrů světa z roku 1985 Dariusem Rusnákem i Miroslavem Šatanem, který Slováky s „C“ na prsou dovedl k jejich jedinému titulu na světovém šampionátu 2002.

I jim se zalily oči slzami, jakmile se smuteční síní rozezněl rozlučkový ploužák Enriquea Iglesiase »Hero« a zejména Paškova srdcovka »Wonderwall« od Oasis, kterou si sám rád prozpěvoval.

Pláč podle webu Šport24.sk nemohla zastavit ani bývalá Paškova partnerka Barbora Belúchová, jež dorazila s krásnou kytičkou. V čele výpravy hokejistů Capitals, jimž Pašek šéfoval, byl bývalý olomoucký forvard Dávid Buc. Nechyběl ani Vladimír Paštinský, který před třiadvaceti lety našel mrtvého Paškova otce Dušana, který se tehdy podle vyšetřování zastřelil.

Jeho syna našli oběšeného v lesoparku čtvrtě Koliba. Podle kriminalistů si kladl za vinu smrt forvarda Borise Sádeckého, který zkolaboval během utkání Ice Hockey League v Dornbirnu. Boss pak tragické okamžiky vyřešil tím nejfatálnějším z možných způsobů.  

Na to se bohužel nedá nic říct. Celou dobu nad tím přemýšlím a prostě nevím. Je to něco nepochopitelného. Dušan byl mladý člověk, měl energii za tři, makal od rána do večera. Byla s ním legrace a najednou tu není. To jsou věci, které nejsem schopný vstřebat,“ řekl po jeho úmrtí deníku Sport trenér Peter Draisaitl.

Zpěvačka Barbora Belúchová na pohřbu bývalého partnerka Dušana Paška mladšího
Zpěvačka Barbora Belúchová na pohřbu bývalého partnerka Dušana Paška mladšího