Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lyžařský fenomén Hirscher 60 dní před olympiádou šokoval: Velkolepý návrat!

Autor: ris

V září to byly dva roky, co lyžařský velikán Marcel Hirscher (32) oznámil: „S lyžováním končím.“ Specialista na točivé disciplíny už neměl motivaci, chtěl se věnovat manželce Lauře a svým koníčkům. Ve světě alpských disciplín po něm zůstalo prázdno… Brzy ale zřejmě bude všechno jinak. Chystá velkolepý comeback!

Ještě před rokem si osminásobný vítěz velkého křišťálového glóbu, dvojnásobný olympijský šampion a pětinásobný mistr světa pochvaloval: „Je to tak fajn nebýt ve stresu a mít čas jen pro sebe!“ Závodění mu ani trošku nechybělo.

Jenže za pár měsíců se mnohé stalo. S půvabnou ženou Laurou, s níž má holčičku, chystá rozvod a motokros, jemuž v „důchodu“ propadl, ho po těžké zlomenině nohy přestal tak trošku bavit.

A co teď? Vypadá to jako jasná volba! „Lidi, budu k vám upřímný. Tenhle sport strašně miluju a závodit mezi branami je prostě to nejlepší,“ napsal na instagramu Hirscher a přidal aktuální fotku z tréninku, na níž řeže oblouk jako ve svých nejlepších letech!

„Návrat, návrat, návrat,“ jásal Rakušanův dávný konkurent Ted Ligety, k němuž se přidal rychlostní specialista Christof Innerhofer. Šedesát dnů před startem zimních olympijských her v Pekingu takhle zpráva zkrátka způsobila pořádný povyk!

Že to Hirscher myslí vážně, naznačuje i to, že podepsal smlouvy s novými partnery, v čele s Red Bullem. Navíc před časem prorokoval nové značce vlastních lyží triumf ve Světovém poháru. A kdo jiný by měl být v jejich vázání, když ne sám pan král!

Marcel Hirscher plánuje návrat k lyžování. S rakouskou reprezentací už i trénuje!
Marcel Hirscher plánuje návrat k lyžování. S rakouskou reprezentací už i trénuje!