Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Olympijskou šampionku brutálně napadl vlastní přítel. Zastal se jí Krpálek!

Autor: ris

Francouzské reprezentaci letos pomohla k zisku zlaté olympijské medaile, vloni se stala v Praze mistryní Evropy, správného chlapa do života ale judistka Margaux Pinotová (27) nevyhrála. Naopak. O víkendu ji zbil tak, že se bála o život. Ze spárů násilníka unikla jen díky fyzické zdatnosti.

Její partner Alain Schmitt (38) totiž není žádný třasořitka. Patří mezi uznávané trenéry a na žíněnce dosáhl mnoha úspěchů. Francii dokonce reprezentoval na Hrách v Londýně před devíti lety! Teď renomé ztratil. Když sympatická blondýnka šílený příběh zveřejnila na instagramu a přidala k němu fotografii svého zmalovaného obličeje, zvedla se tsunami solidarity.

Podporu vyjádřily světové hvězdy v čele s dvojnásobným olympijským šampionem Lukášem Krpálkem. „Jsme s tebou,“ vzkázal jí na dálku rodák z Jihlavy. I v něm se vařila krev. Se Schmittem by v ten moment nejraději vytřel tatami.

Margaux Pinotová se stalam terčem pro svého partnera a bývalého judistu Alaina Schmitta
Margaux Pinotová se stalam terčem pro svého partnera a bývalého judistu Alaina Schmitta

„Napadl mě doma v sobotu večer. Urážel, bil pěstmi, několikrát mě praštil hlavou o zem a nakonec začal škrtit,“ načrtla hororové momenty Pinotová. „Myslela jsem, že umřu, ale podařilo se mi utéct k sousedům, kteří zavolali policii. Mám několik zranění v obličeji včetně zlomeného nosu a jsem na deset dní v pracovní neschopnosti.“

Ještě hůř se ale vzpamatovává z faktu, že policie zloducha po pár hodinách pustila na svobodu. „Jaký větší důkaz, než moji tvář a krev na podlaze mého bytu, chtějí? Co víc potřebují? Možná, aby všechno skončilo smrtí…“   

To izraelská federace, kam měl Schmitt nastoupit coby reprezentační trenér, byla podstatně razantnější. „Přerušili jsme s ním veškerý kontakt,“ řekl agentuře AFP nekompromisně tamní mluvčí Gil Levanony.

Stali jste se oběťmi sexuálního násilí, obtěžování nebo domácího násilí? Na tyto organizace se můžete obrátit:

ProFem:
Tel.: 608 222 277 Objednávání na konzultace a informace (po-pá 9-15)
Linka právní pomoci (út 9-12, st 17:30-20:30)
Anonymní online chat (po 9-12, st 16-19)
Online poradna: (na dotazy odpovídají do 10 dnů)

Rosa:
SOS linka:
602 246 102 (po-pá 9-18)
Tel.: 241 432 466 (po-pá)
E-mail: info@rosacentrum.cz

Acorus:
Tel.:
283 892 772
E-mail: info@acorus.cz

Persefona o.s.:
Tel.:
545 245 996
Mobil: 737 834 345
E-mail: domacinasili@persefona.cz

Aplikace Bright Sky CZ:
Mobilní aplikace pro oběti domácího násilí