Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Divačka, jež způsobila apokalypsu na Tour: Směšný verdikt soudu!

Autor: ris

Tak z tohohle maléru vyklouzla nepozorná divačka (31), která 26. června zavinila na Tour de France hromadnou nehodu desítek jezdců, ještě dobře. Za všeobecné ohrožení a neúmyslné zranění jí brestský soud potrestal směšnou pokutou 1200 eur, což je v přepočtu 30 500 korun. Symbolické euro pak bude muset zaplatit Asociaci profesionálních cyklistů.

Žena způsobila těžký pád, když chtěla prostřednictvím transparentu pozdravit svoje prarodiče, věrné fanoušky nejslavnějšího etapového závodu světa. Ale i ti se museli hanbou propadnout, když viděli, jakou krvavou kalamitu jejich nešikovná vnučka způsobila.

Po incidentu několik jezdců, včetně Němce Sütterlina a Španěla Solera, odstoupilo. Lékař Tour de France přirovnal pád k apokalypse. Po divačce, jež se z místa nenápadně vypařila, bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Sama se však po čtyřech dnech udala na policejní stanici.

Vyjádřila lítost nad vzniklou situací. Uznala svoji chybu a bezohlednost vlastního chování. „Neudělala jsem to schválně,“ špitla před soudcem křehká dáma, které hrozil čtyřměsíční podmíněný trest či pokuta až 15 tisíc eur.

Bezohledná fanynka způsobila v úvodní etapě hromadný pád.
Bezohledná fanynka způsobila v úvodní etapě hromadný pád.