Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Legendární McEnroe se postavil za Djokoviče: Dokázal zpochybnit i to, co Novak přiznal!

Autor: ptr

V posledních dnech příliš zastánců v tenisovém světě nenacházel. Srbský tenista Novak Djokovič (34) doplatil na své přesvědčení, kvůli kterému se nenechal očkovat proti koronaviru a nemůže se tak zúčastnit prvního grandslamu sezony. Začíná se dokonce hovořit o tom, že bude mít pořádné trable i na dalších velkých turnajích. Nyní ale na jeho obranu vystoupil známý bouřlivák John McEnroe (62) a nebál se použít i dosti bizarní vyjádření.

Legendární tenista se k ožehavému tématu vyjádřil během komentování na americké televizní stanici ESPN. Vrcholem celé obhajoby bylo, když Američan řekl, že si novináři přibarvili skutečnost při popisování Djokovičovi účasti na interview po pozitivním testu. Sám »Djoker« přitom tento fakt přiznal a veřejně se za něj omluvil. McEnroe vyjádřil i svou náklonnost k srbskému tenistovi pro jeho pevné přesvědčení.

„Je absolutní vtip, co se v posledních 12 dnech odehrálo. Je smutné, že to skončilo takto. Je totální ho*adina, že když se rozhodl neočkovat se, tak australská vláda řekne „nesmíš k nám, když nejsi očkovaný“ a konec příběhu. Nic není tak čistě černé, nebo bílé,“ rozohnil se nad přístupem Austrálie.

„Může se rozhodnout, jak jen on sám chce. Má velmi pevné přesvědčení a toho se drží,“ pokračoval v obhajobě světové jedničky. Pak sice přiznal, že Djokovič porušil některá nařízení, ale i tak měl pro něj především slova obdivu. Nakonec McEnroe prozradil, že Srba kontaktoval a řekl mu, že je odvážný, když se rozhodl odcestovat do Austrálie, i když nebyl očkován.

McEnroe v roli tenisového komentátora.
McEnroe v roli tenisového komentátora.