Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Nadalovi ruply nervy a pustil se do Djokoviče: Tenis je víc než jeden hráč!

Autor: ris

První grandslam za rohem, místo tenisu se ale všude řeší jen aféra antivaxera Novaka Djokoviče (34), který o svoji účast v Melbourne bojuje výhradně právní cestou. A nekonečná kauza už pořádně leze krkem legendě Rafaelu Nadalovi (35).

„Novak je jedním z nejlepších v historii, to bezpochyby, ale v historii neexistuje hráč, který by byl důležitější než samotný turnaj,“ zlobí se dvacetinásobný grandslamový šampion. „Australian Open je mnohem důležitější než jednotlivec. Nikdo tady nebude věčně. Roger, Novak, Borg, ani já, ale tenis jede dál.“

Srbskému rivalovi nepřeje nic zlého. „Když nastoupí, v pohodě, když ne, takto bude skvělý turnaj i bez něj, tak to prostě je. Takový je můj úhel pohledu,“ řekl na rovinu borec, jehož v prvním čeká Američan Giron. „Tenis prochází těžkými časy. Nezapomínejme na bubliny. Pokud existuje nějaké řešení, je to vakcína. Musíme být očkovaní, nejen kvůli zdraví lidí, ale i kvůli sportu,“ pokračoval.

Měl by si Djokovič vzít z jeho slov ponaučení a vakcínu konečně přijmout? „Nevím, zda ho to ovlivní. To záleží na něm. Přeji mu jen to nejlepší. Po celou kariéru jsem s ním měl dobrý vztah. Vážím si ho jako člověka i sportovce, ale s mnoha věcmi, které poslední dobou udělal, nesouhlasím,“ dodal Nadal.

Sám prošel covidem. „Byl jsem hodně nemocný a trvalo několik dní, než jsem se z toho zmátořil. Hlavně první čtyři dny byly složité,“ přiznal s tím, že ani nevěřil, že se do Austrálie stihne dát dokupy.  

Rafael Nadal se připravuje na Australian Open
Rafael Nadal se připravuje na Australian Open