Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejlepší střelec nároďáku Koller přiznal, jak a co v mládí vyváděl: Propil se ke kariéře!

Autor: om

Jan Koller (48) dal 55 gólů za fotbalový nároďák, nejvíc ze všech! A přiznává, že ke slávě se tak trochu propil, jelikož po divokém mládí pozvolna začal s vrcholovým fotbalem až v 21 letech.

Dobrosrdečný obr (202 cm) je kouzelný svou upřímností a zase ji jednou předvedl. „Nejdřív jsem si život prožil a propil a pak jsem začal hrát profesionální fotbal. Většina kolegů to má naopak,“ pousmál se v talkshow 7 pádů Honzy Dědka na TV Prima. Teprve v 21 šel do Sparty, kde se za dva roky moc neprosadil, až pak zamířil do belgického Lokerenu, později Anderlechtu a Dortmundu...

„Ještě ani na vojně mě nechtěli na fotbal. Strávil jsem rok a půl v kuchyni, škrábal jsem brambory, vytíral podlahy. Pak, když se rušilo Československo, jsem třídil mince v bankovním skladu. Prošla mi rukama spousta milionů. V té době jsem hrál v Milevsku čtvrtou ligu. A když jsem v Praze třídil mince, dostal jsem šanci v béčku Sparty a dali mi první smlouvu. Bral jsem míň peněz než v té bance za třídění mincí. Ale byl to splněný sen a pomalu jsem naskočil do profesionálního fotbalu,“ popsal Honza ze Smetanovy Lhoty svůj pomalý rozjezd.

V Německu si kromě titulu s Borussií (2002) zažil i 5x vykradení domu. „Každý rok jednou. Já už jsem pak ani nezamykal. Ti už tam chodili jako do obchoďáku, klíčky od všeho jsem nechal na věšáku. Měl jsem tam koženou sedačku, tak si vyřezávali kůži ze sedačky, když už neměli co ukrást. Ale byli aspoň slušní, že si počkali, až nebudeme doma. Já nedržím rekord, byl tam hráč, kterého vykradli 13x. Lewandowski, skoro nejlepší hráč světa, to měl horší, toho vykradli před zraky manželky a dítěte, tu dokonce svázali,“ vzpomněl si na neveselou stránku angažmá v Dortmundu.

Jan Koller si užívá života.
Jan Koller si užívá života.
Nezlomný Koller. Podívejte se, co nabízí nový dokument o legendárním střelci
Video se připravuje ...