6. února 2022 • 16:22

Luhový se rozjel: Vrba potřebuje „zbičovat“. Rogoz je prý „hovado“

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase se do toho pořádně obul. Bývalý reprezentant Milan Luhový v rozhovoru pro slovenský deník Šport shrnul dění v českém fotbale – ať už jde o jeho kauzy nebo nejvyšší soutěž. Pozoruhodné postřehy měl například k trenéru pražské Sparty Pavlu Vrbovi. „Jeho angažováním udělal klub krok dopředu. Je ale třeba také říct, že Vrba má jeden problém, někdy potřebuje ´zbičovat´,“ uvedl někdejší kanonýr Slovanu Bratislava či pražské Dukly. Plzeňskou Viktorii pak přirovnal ke starému autu se stočeným tachometrem. Pokud jde o nejrůznější aféry, „hrdinu“ té Berbrovy Romana Rogoze označil za „hovado“, bývalý předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec chtěl podle něho brát peníze za nic.



Luhový označil Vrbův příchod na Letnou jako správný krok. Tedy s tou výhradou, že na osobitého kouče je podle něho potřeba čas od času jaksi dohlédnout. A to prý uměli v Plzni, kterou kouč přivedl k historickým úspěchům: „zbičovat“ ho uměli majitel i tehdejší generální manažer. „Myslím si, že to platilo v Plzni, kde to dělali Paclík se Šádkem. Ti věděli, kdy přitvrdit. To neplatí ve Spartě, kde jsou lidé, kteří se vyhýbají konfliktu,“ prohlásil Luhový ještě před jarní ouverturou v Českých Budějovicích. V interview pro Šport dodal, že v letenské fotbalové struktuře jsou „někteří fotbaloví analfabeti“, sportovní ředitel Tomáš Rosický se pak teprve učí.

Luhový mluvil také o tom, že zatímco po Vrbově příchodu byl sparťanský tým útočně naladěný a střílel góly, další půlrok se přece jen herní projev změnil. „ Vrba začal během podzimu něco měnit, nerozumím tomu, co se mu v hlavě mísilo,“ uvedl Luhový. Věnoval se ovšem i dalším českým top týmům, v případě plzeňské Viktorie hlavně hledání nového majitele. „Mám pocit, že se tu chce prodat staré auto, které má stočený tachometr,“ usoudil.   

Pokud jde o tuzemské fotbalové aféry, podivil se Luhový nad tím, jak mohl Roman Rogoz, pobočník hlavy celé chobotnice Romana Berbra , mít takovou moc. „Řeknu to zjednodušeně, nejsmutnější je, že taková hovada se nabalují na bývalé fotbalisty, často vzdělané, které byly považovány za hvězdy,“ řekl někdejší kanonýr. Luhové překvapilo, když policejní odposlechy ukázaly, jak si Berbr vodil šéfa komise rozhodčích Jozefa Chovance. „Pro mě to bylo velké zklamání. On má rád funkce, ale nejvíc ty, kde nemusí nic dělat a bude dostávat peníze,“ charakterizoval bývalého spoluhráče z československého národního týmu.

Za dotační aféru dostal co proto i jablonecký boss a někdejší šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta – s narážkou na údajné financování jeho klubu. „Smutné je, že tohoto frajera velké procento lidí v českém fotbale s otevřenými ústy poslouchalo. Co to je za člověka a způsob jeho přemýšlení, když se chválí a říká: Dejte mi stovku a já vám vrátím osmdesát…“

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud