Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Upřímná zpověď Jaromíra Jágra: Jak to má s dětmi?

Autor: ptr

Na světě už je půl století, ale na potomka stále čeká. Téma, které ohledně Jaromíra Jágra skloňuje čím dál více lidí, s ním probrala v rozhovoru pro pořad Showtime na Primě i jeho bývalá přítelkyně Iva Kubelková. Jak to tedy legendární hokejista plánuje? Kdy se konečně hokejový národ dočká vysněného jágrátka?

Nejdřív přišla na přetřes klasická otázka. Co vlastně hrdý Kladeňák odpovídá na dotazy ohledně dítěte? „Musím říct upřímně, že se mně moc lidí na to neptá. Možná o tom mluví, když tam nejsem, ale do očí, že by mi to někdo říkal,“ překvapil Jarda odpovědí.  „Nemám s tím absolutně problém, nevadí mi to,“ dodal, že i když už otázka přijde, tak ji za nijak nepříjemnou rozhodně nepovažuje.

Pak už přišly od Ivy konkrétnější otázky. Téma této části rozhovoru však bylo jasné. „U mě je výhoda, že to dítě můžeš mít i v pozdějším věku. U chlapa to nevadí,“ pokračoval Jágr v dobrém rozmaru. „Já mám děti strašně moc rád. Myslím si, že je pořád ještě čas. Ne moc, ale pořad je tam čas,“ překvapil. Na dítě si tedy zřejmě myslí, ale ještě si asi pár let budeme muset počkat.

„Samozřejmě mu chceš něco dát, věnovat se mu. Bylo by to asi těžký, kdyby bylo v šedesátce, to už by asi bylo pozdě, protože si myslím, že by ten rodič měl být s dítětem aspoň do osmnácti let. Dát mu ten základ,“ svěřil se, co považuje za důležitý aspekt rodičovství. Za deset let už tedy bude dle jeho názoru pozdě. To by totiž znamenalo, že plnoletost potomka oslaví v osmasedmdesáti letech.

Celou debatu o dítěti uzavřel velkou pravdou, kterou se očividně řídil, když si v mládí dal pozor, aby se nestalo nic neočekávaného. „To není žádný hrdinství udělat si dítě, ale vychovat ho správně, to je frajeřina,“ vyřkl bez okolků. Tímto heslem se chce řídit a tak se zřejmě dočkáme malého robátka až v momentě, kdy opravdu pověsí hokejku na hřebík.

Legendární Jaromír Jágr se svou láskou Dominikou.
Legendární Jaromír Jágr se svou láskou Dominikou.