Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajemství vysoké částky za nový byt Ledecké: Zaplatila víc, než si vyjezdila!

Autor: tad

Za svůj nový byt Ledecká zaplatila legendárnímu fotbalistovi Patriku Bergerovi 34 820 000 korun, bez hypotéky a půjček. „Prostředky na úhradu kupní ceny nabyl kupující z úspor,“ prozrazuje smlouva. Jenomže na lyžích a prkně vyjezdila Ester »jen« 21,2 milionu...

Obrovské peníze navíc stojí samotný provoz Esteřina týmu. „Každý měsíc musím vygenerovat pro tým 1,2 milionu korun na výplaty. Všem platím hotely, dopravu, letenky, jídlo, pití, permice. Kupuju snowboardy, časomíru, vrtačky, vysílačky, tyče, platím si rolbování, preparaci a oplocení kopce,“ řekla loni Ledecká pro iSport LIFE.

Kde tedy na nový byt vzala? Nabízí se pomoc táty Janka a mámy Zuzany, ale pravděpodobnější je jiná varianta: sponzoři. „Mám silné partnery, kteří pochopili, že je dobrý obchod spojit svoji značku s mým jménem,“ dobře ví Ester, která dělá reklamu hned několika velkým firmám, kterým spolupráce s trojnásobnou olympijskou vítězkou rozhodně není proti srsti, právě naopak. A profitují z toho obě strany... 

Stěhovat se smí až v létě

Smlouvu o koupi nového bytu uzavřela Ledecká už v listopadu, ale na stěhování si ještě musí pár měsíců nechat zajít chuť. V novém domově lyžařky a snowboardistky totiž stále bydlí původní nájemník, kterému byt pronajali Bergrovi. ,,Kupující souhlasí s tím, že jednotka je pronajata nájemníkovi do 30.6. 2022," stojí v kupní smlouvě. 

Současný nájemník také musí před předáním bytu vymalovat a opravit případné škody. Ledecká se tak v létě bude moci nastěhovat do perfektně připraveného bytu, za který však už teď do Sdružení vlastníků jednotek platí 6 075 korun měsíčně.

Ester potřebuje spoustu úložného prostoru jen na svoje trofeje.
Ester potřebuje spoustu úložného prostoru jen na svoje trofeje.