Zdeněk Janda
Premium
24. března 2022 • 13:50

Ledecká o nejlepší vzpomínce na ZOH i bolestivém řevu mimo mikrofony

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu ukázala, že je to dáma bez limitů. Ester Ledecká na „přáteláčku“ v Pekingu ovládla snowboard, báječné výsledky přidala na lyžích, i když kombinaci dojela s bolavým řevem. „Ještě že mě nesnímaly mikrofony, to by se o mě i děda bál,“ reaguje STR, trojnásobná olympijská šampionka, v rozhovoru pro iSport Premium. V něm prozrazuje také to, na co se těší na jaře, a naznačí, v jaké disciplíně by se mohla představit na letních Hrách!



Jedna Ester, čtyři disciplíny. Ledecká na Hrách v Pekingu dokázala, že je globální sportovní hvězdou, pro niž není nic nemožné… Z Číny odjela s dalším zlatem i vizitkou nezdolné sportovkyně, která nic nevzdá.

Interview probíhalo kvůli náročnému programu po mailu, ale na jeho autenticitě to nebylo znát. 27letá STR přiznává, že ze zimy jí bude chybět kombinace slunce a mrazu. „A to, jak se večer brzo stmívá,“ dodává. Proč? I to se dočtete. Česká obojživelnice hned po olympiádě brala první a druhé místo ve sjezdu v zaslíbené švýcarské Crans-Montaně, čímž jenom potvrdila, že i v lyžování patří k nejužší elitě.

Jaká gratulace po olympiádě vám udělala největší radost?
„Ta od Martiny Sáblíkový. Poslala mi zprávu, u který jsem si zbrekla.“

A byla nějaká, která vás nejvíc překvapila?
„Nevím. Spíš mě překvapilo, kolik lidí vstávalo jenom proto, aby mě viděli jet z kopce dolů. (smích) To množství gratulací mi úplně zavařilo telefon a sociální sítě.“

Před olympiádou jste přiznala, že tátovi Jankovi po vítězství v Koreji v super-G napsal i Michael Kocáb. Ozval se i teď?
„To se musíte zeptat Janka, ale říkal mi, že mu psala spousta, spousta lidí… On má navíc oproti jiným rodičům tu ´výhodu´, že jak ho všichni znají, tak ho zastavujou na ulici i neznámí lidé a gratulují mu a nechávají mě pozdravovat. To je prostě nádherný… Když dorazil do Prahy Justin (Reiter – snowboardový trenér), který odletěl po snowboardovým závodě hned do Evropy, tak ho Janek vytáhl na pivo a Justin byl z té zvláštní euforie lidí úplně vedle.“

Co se dělo?
„Chodili spolu po Praze, lidi si fotili Janka a ten jim představoval Justina, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud